Quotes.bg
Начало
Автори
Цитати на деня
Популярни цитати
Теми
Цитати на тема "Земя" - страница 11
Спомням си първият път, когато го видях. Той беше на 13 и просто се носеше над земята като кокер-шпаньол, преследващ на вятъра парче станиол.
Алекс Фъргюсън
На земята няма нищо по-достойно за уважение от ума.
Клод Адриан Хелвеций
На какво ни учи историята на религиите? Те навсякъде са раздухвали пламъка на нетърпимостта, застилали са равнини с трупове, поили са земята с кръв, изгаряли са градове, опустошавали са цели държави; ни не са направили хората по-добри.
Клод Адриан Хелвеций
Често се твръди, че ако човешкият род се провали на Земята, някой друг вид ще вземе надмощие. Но в смисъл на развиваща се интелигентност, това не е вярно. Ние сме или скоро ще сме изчерпали необходимите природни предпоставки на тази планета. Без въглища, земно масло и висококачествени руди други видове няма да са способни да извършат дългото изкачване от примитивните условия до високо-технологично ниво. ... Ако ние се провалим, тази планетна система също ще се провали, що се отнася до интелекта.
Фред Хойл
Ако познаваш и врага, и себе си, победата ти ще е безсъмнена. Ако познаваш Небето и Земята, победата ти ще е пълна.
Сун Дзъ
Няма по-прекрасен спектакъл на земята от красива жена, която готви вечеря за някой, когото обича.
Томас Улф
Езикът е единствената родна земя.
Чеслав Милош
Никога не се страхувай да издигнеш гласа си за честност, истина и състрадание срещу несправедливостта, лъжата и алчността. Ако всички хора по света направят това, земята ще се промени.
Уилям Фокнър
Повечето хора приличат на падащи листа, те се носят из въздуха, кръжат, но накрая падат на земята. Другите – те не са много – са като звездите, те се движат по определен път, никакъв вятър не може да ги отмести оттам, те носят вътре в себе си своя път и закон.
Херман Хесе
Обичай красотата – тя е сянката на Бог на земята.
Габриела Мистрал
Нашето въображение лети, ние сме само неговата сянка на Земята.
Владимир Набоков
Нека се посрамим поне от животните. Животните имат всичко: земята, изворите и пасищата, планините и горите. А човек става по-яростен от животното, казвайки тези студени думи: "Това е ваше, а това е мое".
Йоан Златоуст
Всичко сме се родили от земята и водата.
Ксенофан
Няма нищо по-лошо, от това да скитате в чужди земи.
Омир
Очакваното бъдещо блаженство и страха от бъдещи мъчения само пречи на хората да мисля за това как да бъдат щастливи тук, на земята..
Пол-Анри Дитрих Холбах
Ето какво ме плаши: аз съм на 60, а още нито веднъж не съм напускал Земята.
Ричард Гиър
Но страхът - паниката - не знае причина. То създава за една нощ нещата, от които се страхува. Това е най-голямата мъка на човечеството. Накратко, страхът е дяволът. То причинява повечето от греха, бедствията, болестите и нещастието на света. Това е лъвът, който броди по земята, търсейки кого да... погълне. Единственото убежище е в знанието, че няма сила, различна от силата, която му давате.
Робърт Колиър
Необработената земя, колкото и да е богата, ще роди бодили и тръни; така е също и умът на човека.
Тереза Авилска
Това, което веднъж се е случило на Земята, трябва да се повтори във Вселената милиони пъти: за научния свят това е предмет на вярата.
Артър Кларк
Бракът е най-великото щастие на земята, освен ако е основан на пълна хармония.
Бенджамин Дизраели
Крайно важно съобщение относно Космически Кораб Земя: към нея не е приложено ръководство по експлоатация.
Бъкминстър Фулър
Няма нищо, устроено така съвършено, както нашата земя. Вселената трябва да има свой Творец, Майстор. Друго обяснение не може да има.
Вернер фон Браун
Предишна
1
...
10
11
(Текуща)
12
...
48
Следваща