Quotes.bg
Начало
Автори
Цитати на деня
Популярни цитати
Теми
Цитати на тема "Война" - страница 9
Всеки истински войник трябва да е против войната. И все пак има неща, за които си струва да се борим.
Норман Шварцкопф
Професионалният войник разбира, че войната означава убиване на хора, войната означава осакатяване на хора, войната означава семейства без бащи и майки.
Норман Шварцкопф
Много момчета гледат днес на войната като на слава, но тя е ад.
Уилям Шърман
До гуша ми дойде от тази война. Приказките за нейната слава са глупости. Само онзи, които не е изстрелял и един изстрел и не е чувал виковете и стенанията на ранените, крещи до бога, че иска кръв, мъст и опустошение. Войната е ад.
Уилям Шърман
Сцените на това бойно поле биха излекували всекиго от войната (военолюбието – бел.прев.).
Уилям Шърман
...войната - вълк, който може да дойде и до вашата врата.
Джордж Бърнард Шоу
Няма никакво спасение във войната.
Вергилий
За да намерите врагове, не бързайте да обявявате война. Просто започнете да казвате какво мислите.
Мартин Лутър Кинг
Патриотизъм - само мигновена реакция, преминаваща, когато започне истинска война.
Мик Джагър
Аз мразя войната. Абсолютно, аз мразя войната.
Норман Шварцкопф
Войната поставя въпросите си глупаво, мирът мистериозно.
Андре Малро
Парите са двигател на войната, любовта и театъра.
Теофил Готие
Моето е първото поколение, което може да обмисли възможността да живеем целия си живот, без да ходим на война или да изпращаме децата си на война.
Тони Блеър
Не мога да се сетя за обстоятелства, при които едно правителство може да започне война без подкрепата на парламента.
Тони Блеър
Кримската война е една от лошите шеги на историята.
Филип Гедала
Колкото и страшна да е войната, тя все пак разкрива духовното величие на човек, който предизвиква своя най-силен наследствен враг - смъртта.
Хайнрих Хайне
Мирът трябва да бъде повече от липсата на война.
Хелмут Кол
Старците обявяват война, а отиват да умират младите.
Хърбърт Хувър
Войната е върховният инструмент на политиката.
Бъкминстър Фулър
При войната побеждава не този, който е прав, а този, който е останал жив.
Бъртранд Ръсел
Бях толкова разстроена от случващото се по света. Просто не можех да понеса идеята да бъдем измъчвани хора и че дори имахме такова нещо като война. Мразех по-старото поколение, което не беше направило нищо по въпроса. Пънкът беше призив за мен.
Вивиан Уестууд
Войната е едно от величайшите кощунства над човека и природата.
Владимир Маяковски
Предишна
1
...
8
9
(Текуща)
10
...
49
Следваща