Quotes.bg
Начало
Автори
Цитати на деня
Популярни цитати
Теми
Цитати на тема "Война" - страница 44
- Просто седяхме там и гледахме как самолетът минава през острова и той никога не се върна, - каза той. - Можех да го видя на радара. Кара те да се чувстваш ужасно. Животът беше евтин по време на война.
Лаура Хиленбранд
Ако се задълбочиш в него, то се връща при теб. Това е начинът, по който е войната.
Лаура Хиленбранд
Мирът е нещо повече от отсъствие на война. Мирът е единство и съгласие. Той е хармония.
Лейни Тейлър
Питали ли сте се някога, чудовищата ли воюват, или войната прави чудовища?
Лейни Тейлър
Ние сме нация във война. Това също е време за труден избор. Става дума за гарантиране, че сме в състояние да надделеем в конфликтите, в които сега сме ангажирани. Но става дума и за това да можем да бъдем силни и дисциплинирани в прилагането на ограничените ресурси на нашата нация за защита на Америка.
Леон Панета
Той беше на 27 години, от които последните 4 прекара във войната и всяка интелигентна млада жена, особено в бяла рокля, можеше лесно да го развълнува с успешно имитирана или естествена комбинация от духовна чистота и жизненост.
Леонид Юзефович
Най-добрата защита на мира не е властта, а отстраняването на причините за война и международните споразумения, които ще поставят мира на по-здрава основа, отколкото терора на разрушението.
Лестър Пиърсън
В любовта и войната всичко е честно, нали? Разбира се, че не. Това е най-голямата и пагубна лъжа. Колко нелепо. Нищо не е честно в любовта и живота, а аз загубих твърде много от времето си, искайки да не е така.
Лиз Нюджънт
Накарайте Съединените щати да започнат война, така че те да не се намесят във вашата.
Лий Голдбърг
- Баща ми казва, че миротворците са изложени на най-голям риск. Той казва, че всеки глупак може да започне война, но за да го спреш, ти трябва смелост.
Линда Лафърти
Сега е война и армиите се нуждаят от символи.
Лорън Оливър
За разлика от таланта за война, способността за сключване на мир винаги е била рядка.
Лорънс Райт
Израснах в американския юг, сегрегирания юг. Сега имаме черен мъж, който е президент. Беше епоха на апартейда, а сега това свърши. Това беше епоха на две суперсили, замразени в студена война, и сега това е разрешено. Така че историята върви напред, с изключение на този арабско-израелски конфликт, който изглежда има претенции да бъде вечен.
Лорънс Райт
Войната показва истинската същност на всеки човек. Страхливците и негодниците извършват най-отвратителните си дела чрез нея. Но смелите, честните, добри хора са със страхотни подвизи...
Людмила Павличенко
- Войната не е място за жени. - Войната не е място за страхливци!
Людмила Павличенко
Условно ляво движение, антигерманците се раждат след рухването на Берлинската стена. Докато повечето германци се радваха на края на Студената война, антигерманците се страхуваха, че обединена Германия може да доведе до четвърти Райх - и завръщане на антисемитизма.
Люк Хардинг
Тогава моите четири години в Русия завършват драматично: с изключване по съветски образец по учебник. Аз съм първият западен щатен кореспондент, който преживява тази съдба след края на Студената война. Аз съм зашеметен. Но моето изгонване не е изненада, мисля си. Това е нещо, което винаги съм приемал като реална, макар и пресилена възможност.
Люк Хардинг
Моето поколение беше опашката на Студената война.
Майк Помпео
Войната е въпрос на мнение.
Наполеон Бонапарт
... На война три четвърти от нещата са поуки, а само една четвърт е баланс на силите.
Наполеон Бонапарт
Успехът на войната зависи от предпазливостта, доброто поведение и опита на генерала.
Наполеон Бонапарт
Във войната както и в политиката пропуснатият момент не се връща.
Наполеон Бонапарт
Предишна
1
...
43
44
(Текуща)
45
...
49
Следваща