Quotes.bg
Начало
Автори
Цитати на деня
Популярни цитати
Теми
Цитати на тема "Война" - страница 43
Много често се казва, че "Междузвездни войни" в края на 70-те години, които са били идеални за културата на Студената война и последиците от Виетнам през 60-те, за да имат оптимистична, обнадеждаваща, анимационна история за пътуването на герой. Мисля, че тези обяснения са лесни за предлагане и почти винаги са погрешни.
Кас Сънстейн
Загрижени за преизбирането, реакциите на групи по интереси, медиите или набирането на средства, много законодатели са намерили за свой интерес да откажат да сътрудничат с членове на противниковата партия - или да ги третират като врагове в някакъв вид война, в която целият смисъл е да ги победиш и унижиш. Но американският народ беше истинските губещи.
Кас Сънстейн
Все още ме притеснява заплахата от ядрена война.
Алистър Рейнолдс
... последната война, която водихме, се оказа предпоследна...
Алфред Бестър
Войната размива нашият остров, а войната нашите души.
Катрин Патерсън
Призовавам за война срещу разглезени деца, достатъчно глупави тирани, които да съзерцават небето, докато човек се оглежда в огледало.
Клара Дюпон-Моно
Преобладаващ брой икономисти, международни държавни служители и политици твърдят, че фрагментацията на Еврозоната би причинила нова депресия и масово унищожаване на богатството по целия свят. Ще завърши и периодът на икономическа интеграция, който характеризира световната политика след края на Студената война.
Клаус Шваб
Аз съм ентусиазиран европеец и опитът ми от първа ръка за война и омраза укрепи това убеждение. Видях как заблудените едностранни националистически идентичности донесоха разрушения и смърт. Аз обаче съм и гражданин на света.
Клаус Шваб
Войната е продължение на политиката по друг начин.
Клод Роа
Трябва да сте сигурни, че знаете защо отивате на война и след това да използвате решителна сила, за да я прекратите възможно най-скоро.
Колин Пауъл
Отиваш на война, когато има заплаха за сигурността, а Саддам Хюсеин се разглежда като заплаха за нашите интереси и нашата сигурност.
Кондолиза Райс
За да успеем в тази война, трябва ефективно да обясним нашите политики и основни ценности на хората по света.
Кондолиза Райс
Не можем да допуснем ситуации, при които лидерите заплашват с война по телевизията или в Туитър.
Кофи Анан
Мисля, че най-мрачният ми момент беше войната в Ирак и фактът, че не можахме да я спрем.
Кофи Анан
Можете ли да си представите, ако ООН беше подкрепила войната в Ирак, каква би била нашата репутация?
Кофи Анан
Човек не обича да живее мирно. Той върви против природата си. Хората започват да спорят за дреболии и тези кавги довеждат до войни. А войната е такова нещо, което лесно се отприщва, но трудно се спира.
Крис Удинг
Същността на войната е да наложите темпото и да се надявате, че врагът ви ще направи грешка.
Майлз Камерън
Възрастните мъже кимнаха в съгласие. Илиада беше хубава история за деца, но беотийските фермери знаят какво носи войната – изгорени реколти, изнасилени дъщери и смърт. Славата е мимолетна, разходите са огромни, а ефектът е постоянен.
Майлз Камерън
Тук отново е тенденцията, която можем да различим в разсъжденията на толкова много от участниците в тази криза, да се възприемат като действащи под непреодолими външни ограничения, като същевременно възлагат отговорността за вземане на решения между мир и война твърдо върху раменете на противника.
Кристофър Кларк
Има такъв вид война с бягането – хората продължават да ви казват, че ще се нараните, ще се нараните, че имате нужда от ортопедия, че трябва да отидете в специален магазин за бягане, преди да го опитате. Има това напълно погрешно схващане, че е трудно да се направи, а не е.
Кристофър Макдугъл
Проблемът с атомната война не трябва да се бърка с дребни проблеми като комунизма срещу капитализма. Атомната война би убила всички, ляво, дясно или център.
Лайнъс Полинг
Всеки трябва да знае, че "войната срещу рака" до голяма степен е измама.
Лайнъс Полинг
Предишна
1
...
42
43
(Текуща)
44
...
49
Следваща