Quotes.bg
Начало
Автори
Цитати на деня
Популярни цитати
Теми
Цитати на тема "Война" - страница 39
Не знам, че вече се страхувам от нещо. След като преживеете война, никога няма да бъдете същите. Вие виждате света по различен начин.
Глен Мийд
Германците имат национална амнезия, що се отнася до войната.
Грег Лумис
Можем да харчим безброй пари за война и омраза, но не можем дори да запасим средствата, за да спасим белите дробове на нашата планета.
Греъм Хенкок
Вече не ставаше въпрос за социална класа, а за истинска война между видовете.
Гуадалупе Нетел
Над окопа нощем сияят много звезди. От тях възникват много мисли. Иска ми се да бях там горе и да гледам надолу. Понякога се питам: какво мисли врагът? Той гледа ли към звездите? Може би, гледайки ги, би разбрал, че тази война е безсмислена и трябва да бъде спряна.
Давиде Кали
Безпогрешно можем да видим, че има вътрешна връзка между Дзен и живота на война.
Д. Т. Судзуки
- Как успяхме да сме от двете страни на тази война? - Това е талант, сър.
Даниел Ейбрахам
Скритите приходи от войната срещу тероризма могат да бъдат обобщени с една дума - петрол. Картата на светите места на терористите и целите в Близкия изток и Централна Азия също е карта на основните енергийни източници през 21 век.
Даниел Естулин
Две неща, които бях научил за краткото си време на лекар: че бедността и невежеството причиняват дори повече вреда, отколкото болестта; и че войната убива по много начини, не само като улови куршум в тялото ви.
Даниела Сасердоти
Ако ще спрем войните на тази земя, ще трябва да направим войната с глада наш приоритет номер едно.
Дейвид Брукс
Легитимността на една война не се установява от начина, по който тя е организирана, а от това, което тя постига.
Дейвид Брукс
Всеки дъх може да е последният ни, било то във война или в най-спокойните дни. Направете всеки дъх от значение. Дайте на всеки един смисъл.
Дейвид Далглиш
Тази особена връзка между определен възглед за жената и европейската концепция за войната има дълбоки последици за морала, образованието и политиката.
Дени дьо Ружмон
Ядрените оръжия направиха глобалната война от двадесети век твърде скъпа за провеждане. Но кибер оръжията правят много по-вероятно ерата на почти постоянен или постоянен конфликт, който се стреми да деградира, а не да унищожи враговете, и да го прави отдалеч, под прикритие на анонимност, с малко, ако има изложени на риск човешки активи. След сто години може да сме преминали от войната до края на всички войни до войната, която никога не свършва.
Дейвид Роткопф
Мисля, че по някакъв начин това, което е Сноудън, е смесица от шпионски роман от студената война и шпионски роман след 9/11.
Алекс Беренсън
Писъците, виковете и агресията са създадени, за да ви накарат да го направите, без да мислите. Това беше различно - мълчаливо, направено в сянка и бях усетил тежестта на тялото му върху мен в тъмнината. Това беше той или аз. Така е в кървавата война. Непрекъснато се оправдавате.
Денис Ейви
Този закон... определя границите на конкуренцията в общността на живота. Можете да се състезавате в пълната степен на възможностите си, но не можете да ловите конкурентите си или да унищожавате храната им или да им отказвате достъп до храна. С други думи, можете да се състезавате, но не и да водите война.
Дениъл Куин
Във войната няма героизъм. Има много неща за вършене. Героите идват по-късно.
Дерек Ланди
Знам, че всички сме самотни. Заключени един от друг в някаква основна тайна. Но някои от нас обявяват война, а някои от нас не.
Джак Кетчъм
В нашата шарада със себе си ние се преструваме, че нашата война всъщност не е война. Променихме името на Военното министерство на Министерство на отбраната и наричаме цял клас ядрени ракети Пазители на мира!
Джак Корнфийлд
Целта на една духовна дисциплина е да ни даде начин да спрем войната, не с нашата сила на волята, а органично, чрез разбиране на постепенно обучение.
Джак Корнфийлд
Непробуденият ум е склонен да води война срещу нещата.
Джак Корнфийлд
Предишна
1
...
38
39
(Текуща)
40
...
49
Следваща