Quotes.bg
Начало
Автори
Цитати на деня
Популярни цитати
Теми
Цитати на тема "Война" - страница 36
Загубата на надежда означава да престана да обичам сина си и приятелката си и много приятели и хора по света. Ние в Ирак не сме слезли от друга планета. Точно както хората в много други страни са превъзмогнали трагедията на войната, Ирак ще преодолее изпитанието си. Говоря за същността на човечеството. Надеждата е примесена в кръвта на всяко човешко същество, навсякъде и във всяко време.
Хасан Бласим
Като планета сме изложени на риск от унищожение (например постепенно от затоплянето на планетата; или бързо, от ядрена война или патоген, който излиза извън контрол). И тези заплахи изискват от нас да работим заедно, а не само да обявяваме своето разнообразие.
Хауърд Гарднър
Човекът е хищно животно. Той живее, като яде други животни и се обогатява, като краде това, което принадлежи на съседа му. Следователно историята на света е история на войната.
Хендрик ван Луун
Няма да правя игри с безсмислено насилие. Трябва да има причина за това, като например война.
Хидео Коджима
За да се постигне мир, е необходимо да се знае как да се води война.
Хуан Мануел Сантос
Има време за водене на война и време за постигане на мир.
Хуан Мануел Сантос
Воденето на война е много по-популярна от преговорите, защото там трябва да правите компромиси.
Хуан Мануел Сантос
Днес трябва да признаем, че войната не е спечелена.
Хуан Мануел Сантос
Когато бях министър на отбраната, бях много популярен и сега, когато съм президент, съм непопулярен, защото се опитвам да сключа мир. Много по-лесно е да се води война и да се получат трофеи.
Хуан Мануел Сантос
Повярвайте ми, много по-трудно е да се постигне мир от войната.
Хуан Мануел Сантос
Във войната няма граници, приятелю, само победата се брои.
Хулия Наваро
Да бъдеш затворен не беше нещо ново. Животът в средата на пустинна пустош, където не беше безопасно да се излиза, не беше нещо ново. Да бъде заобиколена от мъже, от които трябваше да се страхува, не беше нещо ново. Разположена в Ирак по време на Втората иранска война, Шарлот беше свикнала с тези неща, да не напуска базата, да не иска да напуска леглото си или кабинката в банята. Беше свикнала с тази борба, за да запази здравия си разум. Необходими са както умствени, така и физически упражнения.
Хю Хауи
Хубаво е, че войната е толкова ужасна, иначе бихме искали да я харесаме твърде много.
Чарлз Фрейзър
Компаниите не са семейства. Те са бойни полета в гражданска война.
Чарлс Дюиг
Ако ми кажете кога Бог позволява на християнин да остави настрана оръжията си, аз ще ви кажа кога Сатана е престанал да изкушава. Като старите рицари по време на война, ние трябва да спим със закопчан шлем и броня, тъй като главният измамник ще сграбчи първия ни час без охрана, за да ни направи своя плячка. Господ да ни пази бдителни през всички сезони и да ни даде окончателно бягство от челюстта на лъва и лапата на мечката.
Чарлс Х. Спърджън
Наистина ли великите духовни учения препоръчват да се борим със злото, защото сме на страната на светлината, на страната на мира? Казват ли ни да се борим срещу онази друга "нежелана" страна, лошите и черните. Това е голям въпрос. Ако има мъдрост в свещените учения, не трябва да има война. Докато човек участва във война, опитвайки се да защитава или атакува, тогава неговото действие не е свещено; това е светска, дуалистична, ситуация на бойно поле.
Чогям Трунгпа
Докато човек участва във война, опитвайки се да защитава или атакува, тогава неговото действие не е свещено; това е светска, дуалистична, ситуация на бойно поле.
Чогям Трунгпа
На войната човек няма власт нито над живота, нито над смъртта.
Шан Са
Приспособихме се да бъдем във война, точно както се приспособихме към хаоса и катастрофата на революцията.
Ширин Ебади
Изискваме свят без насилие, където човешката сигурност е в основата на нашата обща глобална сигурност. Хората имат право да живеят в свят, в който са адресирани основните нужди на всички народи. Да няма повече военни атаки. Да няма повече война.
Ширин Ебади
Правителствата отиват на война директно или чрез пълномощник, без да обявяват война. Сила или заплаха от сила се използват постоянно за доминиране над други страни.
Шон Макбрайд
Колко много обичам нашето семейство? Толкова много. Когато възникне някаква извънредна ситуация, добра или лоша, ние се събираме заедно като части в машина, като екипаж на подводница във война в безпорядъка от тенекии на дома ни, без обичайните дебати, убийства на герои, жални монолози и напрегнати извиване на ръце. Научих се да обичам кризите поради тази причина, как те ни карат да се обединим и да забравим нашата раздяла и тъга; това беше вторият голям подарък на лунната риба.
Шон Тан
Предишна
1
...
35
36
(Текуща)
37
...
49
Следваща