Quotes.bg
Начало
Автори
Цитати на деня
Популярни цитати
Теми
Цитати на тема "Война" - страница 3
Франция е загубила битка. Но Франция не е загубила войната.
Шарл дьо Гол
Спечелена война, но не и мир.
Алберт Айнщайн
Този, който не е преживял и една война, никога няма да узнае, в какво прекрасно довоенно време е живял.
Габриел Лауб
Когато получих Нобелова премия, единственото голямо плащане в брой, като трябваше да видя, какво да правя с тях. Най-простият начин да отхвърля този "горещ картоф" беше да ги инвестирам, купувайки акции. Аз знаех, че приближава втората световна война и се боях, че ако имам акции, които ще растат в случай на война, то щях да искам война. Затова помолих своя агент да купи акции, които в случай на война ще спаднат. Той така и направил Аз загубих своите пари и съхраних душата си.
Алберт Сент-Дьорди
В споровете, както на война, слабата страна разпалва клади и вдига силен шум, че противника да реши, че тя е по-силна, отколкото е тя всъщност.
Джонатан Суифт
Войната е начина на богатите хора да защитят своите интереси, изпращайки децата на средната и бедна класа на смърт.
Джордж Карлин
Краят на войната виждат само мъртвите.
Джордж Сантаяна
Войната свършва само тогава, когато е погребан и последния войник.
Александър Суворов
Искам от вас да запомните, че никое копеле не печели войната като загива за родината си. Печели я като накара другото нещастно копеле да загине за своята.
Джордж Патън
Войната никога не е икономически изгодна, освен тези, които са в състояние да печелят от военни разходи.
Рон Пол
Войната никога не трябва да се води, докато всяка агенция за мир не се провали.
Уилям Маккинли
Нека си спомним някога, че интересът ни е в съгласие, а не в конфликт; и че нашето истинско превъзходство почива на победите на мира, а не на войната.
Уилям Маккинли
Вижте прическата ми - аз съм готов за война!
Жузе Моуриньо
Никой не забравя, къде е заровил томахавката на войната.
Кин Хъбърд
Ние сме във война и нашата сигурност като нация зависи от победата в тази война.
Кондолиза Райс
Единствената разумна политика за света е тази за премахване на войната.
Лайнъс Полинг
Войната е това, което се случва, когато езикът се провали.
Маргарет Атууд
Започнах да пуша по време на войната. Точно това запази моето здраве.
Марлене Дитрих
На война с нищо не можеш да замениш победата.
Дъглас Макартър
Единственият начин хората да спечелят войната е да я предотвратят.
Джордж Маршал
Съединените щати никога не са губили война, нито са печелили конференция.
Уил Роджърс
Истинската война никога няма да влезе в книгите.
Уолт Уитман
Предишна
1
2
3
(Текуща)
4
...
49
Следваща