Quotes.bg
Начало
Автори
Цитати на деня
Популярни цитати
Теми
Цитати на тема "Война" - страница 21
Мисля, че Студената война беше изключителна и ненужна жестокост.
Джейн Смайли
Как се чувствам по отношение на войната? Е, някой, който предполагам, надявам се, не ми харесва.
Джералд Скарф
Мисля, че можете да почетете жертвите на обикновен войник, без да прославяте войната.
Джералдин Брукс
Американският начин на война е да се изгради армия, после друга, после трета, докато се изграждат флоти. Ако войната все още продължава, ние разбиваме.
Джери Пурнел
Американската плутокрация обяви война на устойчивото развитие.
Джефри Сакс
Белият дом не е мястото да се научите как да се справяте с международната криза, баланса на силите, войната и мира и икономическото бъдеще на следващото поколение.
Джо Байдън
Вярвам както в правото си, така и в отговорността си да работя за създаването на свят, който не прославя насилието и войната, а където търсим различни решения на общите ни проблеми.
Джоди Уилямс
Мината е вечно подготвена да вземе жертви. В обикновения език това е перфектният войник, "вечният караул". Войната приключва, мината продължава да убива.
Джоди Уилямс
Някои смятат, че най-лошите ужаси на войната могат да бъдат избегнати с международно споразумение да не се използват атомни бомби. Това е напразна надежда.
Джон Бойд Ор
Както видяхме, безжичната връзка и самолетът направиха света толкова малък, а нациите толкова зависими една от друга, че единствената алтернатива на войната са Съединените щати на света.
Джон Бойд Ор
В последно време европейските нации с използването на барут и други технически подобрения на войната контролираха практически целия свят. Едната, Британската империя, подведе под едно правителство една четвърт от земята и нейните жители.
Джон Бойд Ор
Човечеството никога няма да спечели траен мир, стига хората да използват пълните си ресурси само за военни задачи. Докато все още сме в мир, нека мобилизираме потенциалите, особено моралните и духовните, които обикновено запазваме за война.
Джон Фостър Дълес
Те спечелиха войната, но загубиха мира.
Джонатан Мабъри
Все по-трудно е да се намерят примери за война, които не са засегнати от глобализацията.
Джордж Ритзър
Докато има война, трябва да бъдеш военен, а когато войната приключи, трябва да бъдеш инженер.
Александър Фадеев
Ако не беше Хитлер, Германия можеше да спечели войната.
Ерих фон Манщайн
Част от мен винаги искаше да направя нещо полезно за света. Дойде от майка ми. Тя е педиатър и беше активна в малка неправителствена организация за децата жертви на войната.
Естер Дюфло
Когато напишете две хиляди страници история на Втората световна война, депортациите и концентрационните лагери ще заемат пет страници, а газовите камери може би 20 реда.
Жан-Мари Льо Пен
В Ирак много мои приятели бяха архитекти и професионалисти с много власт през 80-те, докато всички мъже бяха във война в Иран.
Заха Хадид
През вековете християните са приспособявали виденията на Йоан от Патмос към променящите се времена, четейки собствените си социални, политически и религиозни конфликти в космическата война, която той така силно предизвиква. И все пак неговата Книга Откровение апелира не само към страха и желанията за отмъщение, но и към надеждата.
Илейн Пейджълс
Книгата Откровение е най-странната книга в Библията и най-противоречивата. Вместо истории и морално учение, той предлага само видения - сънища и кошмари, Четирите конници на Апокалипсиса, земетресения, чума и война.
Илейн Пейджълс
Нашата бедност ще се върне у нас в пълна степен едва след войната.
Йозеф Алоиз Шумпетер
Предишна
1
...
20
21
(Текуща)
22
...
49
Следваща