Quotes.bg
Начало
Автори
Цитати на деня
Популярни цитати
Теми
Цитати на тема "Война" - страница 20
Когато войната се превърне в най-печелившия начин на действие, със сигурност можем да очакваме повече от нея.
Чалмърс Джонсън
Много е вероятно в повечето случаи войната да бъде избегната или да приключи. Защото дискусиите позволяват страстта да отшумява и да убеждава отчуждените съседи или поне един от тях да слушат гласа на помирителя е стъпка в посока към мира.
Шарл Албер Гоба
Правило на международното право е, че никога не трябва да се използват оръжия и методи за водене на война, които не правят дискриминация между бойци и цивилни.
Шон Макбрайд
След края на Студената война две основни ядрени сили започнаха да намаляват ядрените си арсенали. Всяка от тях демонтира около 2000 ядрени бойни глави годишно.
Юзеф Ротблат
Студената война свърши, но мисленето за студената война оцеля.
Юзеф Ротблат
Това е реалността на ядрените оръжия: те могат да предизвикат световна война; война, която за разлика от предишните унищожава цялата цивилизация.
Юзеф Ротблат
Затова моля ядрените сили да се откажат от остарялото мислене на периода на Студената война и да хвърлят нов поглед. Преди всичко, апелирам към тях да имат предвид дългосрочната заплаха, която ядрените оръжия представляват за човечеството, и да започнат действия за тяхното премахване.
Юзеф Ротблат
Ако мъжете водят война в робско подчинение на правилата, те ще се провалят.
Юлисис Грант
Аз не съм против войната, а против глупавата война.
Барак Обама
Измамата е нещо като съблазняване. В любовта и войната, прелюбодейството и шпионажа измамата може да успее само ако измамената страна по някакъв начин е готова да бъде измамена.
Бен Макинтайър
Войната и властта са спътници; Мирът и свободата са спътници.
Бенджамин Тъкър
Американците, които имат родители, отгледани по време на Голямата депресия или Втората световна война, разбират колко драстично са се променили нещата в дома. Баща ми не се интересуваше дали го харесвам и би било немислимо да вземе моите неща. В къщата имаше правила и те се прилагаха.
Бил О'Райли
Мъртвите войници в тази армия, която е спечелила войната, наричат герои.
Вернер Мич
Аз съм на седемдесет и пет години. Моята душа лежи пред мен. Тя вече се износи от свиване. Свиване на душата от смъртта на приятелите. Война. Спорове. Грешки. Обиди. Кино. И старост, която все пак дойде.
Виктор Шкловски
Не забравяйте, че политиката, колониализмът, империализмът и войната също произхождат от човешкия мозък.
Вилаянур Рамачандран
Морално няма разлика дали човек е убит по време на война или е осъден да гладува от безразличието на другите.
Вили Бранд
Мирът е нещо повече от отсъствието на война, въпреки че някои държави биха били благодарни само за това днес. Трайната и справедлива мирна система изисква равни възможности за развитие за всички нации.
Вили Бранд
Ужасяващото във войната е, че тя убива всяка любов към истината.
Георг Брандес
Въпреки това режимът, оправданието и всички игри, участващи в тази война, бяха нечестни.
Дарио Фо
Студената война беше изключително скъпа и погълна целия свят.
Дейвид Ремник
Нобел беше истински приятел на мира. Той дори стигна дотам, че вярва, че е измислил инструмент за унищожаване, динамит, който би направил войната толкова безсмислена, че да стане невъзможна. Той сбърка.
Алва Мюрдал
Това не е класова война, това е война между поколенията. Тази администрация и стари заможни хора обявиха война на младите хора. Това е истинската война, която се води тук. И това е войната, за която трябва да говорим.
Джеймс Карвил
Предишна
1
...
19
20
(Текуща)
21
...
49
Следваща