Quotes.bg
Начало
Автори
Цитати на деня
Популярни цитати
Теми
Цитати на тема "Война" - страница 16
Във всяка военна зона, в която съм бил, има и реалност, има и обществено възприятие за това защо се води войната. Във всяка една криза проблемите са далече по-сложни отколкото на обществото е позволено да знае.
Джон льо Каре
Няма да има ветерани от Третата световна война.
Уолтър Мондейл
Американците винаги играят, за да спечелят. Пет пари не давам за човек, който е загубил и се е усмихнал. Ето защо американците никога не са губили и няма да изгубят война.
Джордж Патън
Никога не трябва да си правим сметки с оглед очакваните грешки на противника, а да разчитаме само на собствената си готовност за война.
Тукидид
Войната беше добра за мен от финансова гледна точка. Но аз не искам да правя пари по този начин. Аз не искам кървави пари.
Тед Търнър
Спортът е като войната – само че без убийствата.
Тед Търнър
Войната стана такъв разкош, какъвто могат да си позволят само малките нации.
Хана Аренд
Колкото повече се потите в мир, толкова по-малко ще кървите във война.
Норман Шварцкопф
Войната е ад!
Уилям Шърман
Войната е твърде сериозно нещо, за да бъде оставено на войниците.
Уилям Шърман
Ти не би могъл да охарактеризираш войната с по-сурови думи от мене.
Уилям Шърман
Войната е лекарството, което нашите врагове са избрали, и аз казвам да им дадем всичко, каквото са си пожелали.
Уилям Шърман
Всеки опит да се води лесна и безопасна война ще доведе до унижение и катастрофа.
Уилям Шърман
Знам, че нямам участие в разпалването на тази война, но знам, че днес ще дам повече жертви от вас за осигуряването на мира.
Уилям Шърман
В нашата страна... една класа от хора разпалва войната, а оставя на друга да я води.
Уилям Шърман
Всички велики цивилизации, в своите ранни фази, се дължат на успехи във война.
Кенет Кларк
Войната е варварство ако нападаш мирните си съседи, но свещен дълг ако защитаваш родината си.
Ги дьо Мопасан
Ние знаем, че войната срещу интелекта се води винаги в името на здравия разум.
Ролан Барт
От финансова гледна точка войната е свръхестествен огън, алхимичен пожар, от който дим бързо се превръща в пари.
Маргарет Атууд
Пътя на Война е решително, окончателно и абсолютно приемане на смърта.
Миямото Мусаши
Няма да твърдя, че това е отклонение, което е предотвратило война, но въпреки това е било отклонение.
Нийл Армстронг
Научихме, че промяната не може да дойде чрез война. Войната не е осъществимо средство за борба срещу потисничеството, с което се сблъскваме. Войната доведе до повече проблеми. Не можем да поемем по този път.
Ригоберта Менчу
Предишна
1
...
15
16
(Текуща)
17
...
49
Следваща