Quotes.bg
Начало
Автори
Цитати на деня
Популярни цитати
Теми
Цитати на тема "Война" - страница 14
Войната не е само работа на смъртта, тя е антитезата на живота.
Джос Уедън
Войната ще донесе революцията; революцията ще спре войната.
Джумпа Лахири
Аз отхвърлям понятието футбол като война. Войната е война. Не се нуждаем от заместители, защото имаме истинското нещо.
Дон ДеЛило
Това, което войната направи, ми даде възможност за три години непрекъснато четене и в хода на четенето се убедих, че трябва да стана икономист.
Дъглас Норт
Винаги има реакция, основана на страх. Хората приемат, че ако критикувате решение да отидете на война, тогава казвате нещо против войниците - което не е така.
Ед Харис
Международният ред, установен в края на Втората световна война, със сигурност би могъл да бъде по-лош. Тази заповед обаче съдържаше определени фактори, които родиха в тях семената на нестабилността.
Ейсаку Сато
Войната, както ни се казва, оформя характер; той решава основните въпроси на международната политика, консолидира нациите и наистина представлява основният фактор за прогреса на цивилизацията през нейните последователни етапи.
Ели Дюкомен
Въпросът дали дългите усилия за прекратяване на войната могат да успеят без друга голяма конвулсия, предизвиква не само ума ни, но и чувството ни за отговорност.
Емили Грийн Болч
Първата световна война, и най-вече последната, до голяма степен помете онова, което остана в Европа от феодализма и феодалните земевладелци, особено в Полша, Унгария и Югоизтока като цяло.
Емили Грийн Болч
Най-просто казано на въпроса кой или какво е причинил Втората световна война, може да се отговори с две думи: Адолф Хитлер.
Ерик Хобсбом
Една война не се губи, докато не я смятате за загубена.
Ерих фон Манщайн
Член съм на Дружеството на мира, защото бях войник: защото съм се борил и виждам какво е войната от личен опит. Именно на бойното поле се обричах на каузата за мир.
Ернесто Теодоро Монета
Не протестирам срещу воденето на войната, а срещу политическите грешки и неискреността, заради които се жертват борещи се хора.
Зигфрид Сасуун
Трябва да се отбележи, че всеки случай на предотвратяване на война е като цяло печалба, тъй като помага да се формира навик за мир, а навиците на общността за дълго време се превръщат в стандарти на поведение.
Илайхю Рут
Изходният момент на процеса, за който искаме да допринесем е фактът, че войната е естествената реакция на човешката природа в дивото състояние, докато мирът е резултат от придобити характеристики.
Илайхю Рут
Войната е наложена на човечеството в първоначалното му гражданско и социално състояние.
Илайхю Рут
Истината, която излиза от тази разпръсната картина на ядреното разпространение, е проста: има по-голям шанс да се използва ядрена бомба сега, отколкото в почти всеки момент от Студената война.
Йохан Хари
Въпреки всичките бърборения, които Великобритания е надхвърлила класа, неотдавнашни проучвания установиха, че това определя житейските шансове на британците днес повече, отколкото по всяко време след Втората световна война ... Дете, родено в богато семейство във Великобритания, почти сигурно живеят и умират богати, докато дете, родено в бедно семейство, почти сигурно ще живее и ще умре бедно.
Йохан Хари
Това може да не е справедлив мир, но е по-справедлив от продължаването на войната.
Алия Изетбегович
Моята аспирантура беше прекъсната, подобно на много други, от Втората световна война.
Кенет Ароу
Под зловещата сянка, която Втората световна война и свързаните с нея обстоятелства хвърлиха върху света, мирът стана толкова важен за цивилизованото съществуване, колкото въздухът, който дишаме, за самия живот.
Кордел Хъл
Тази война донесе със себе си наистина невероятно развитие на средства за унищожаване и ужасяваща перспектива за бързо и почти безгранично развитие в тази посока.
Кордел Хъл
Предишна
1
...
13
14
(Текуща)
15
...
49
Следваща