Quotes.bg
Начало
Автори
Цитати на деня
Популярни цитати
Теми
Цитати на тема "Война" - страница 10
Мога да бъда повлиян от това, което ми се струва справедливост и разум; но класовата война ще ме намери на страната на образованата буржоазия.
Джон Мейнард Кейнс
Война - акт на насилие, чиято цел е да ограничи врага, да изпълни волята ни.
Джордж Вашингтон
Никога не съветвайте никого да ходи на война или да се жени. Запишете съветите на онзи, който ви обича, макар че в момента не ви харесва. Който няма деца, той ги възпитава добре.
Джърмейн Гриър
Истинският театър на войната на половете е домашното огнище.
Джърмейн Гриър
По време на гражданската война историята се свежда до нула, а географията - до входната врата.
Дон Аминадо
Партизанската война е народна война; опитът да се проведе този тип война без подкрепата на населението е прелюдия към неизбежната катастрофа.
Ернесто Че Гевара
Човек може да отиде на война сам, но не може да изгради сам мир.
Жак Ширак
Тероризмът се превърна в системно оръжие на война, която не познава граници или рядко има лице.
Жак Ширак
Войната е проста: парче желязо трябва да бъде поставено в парче плът.
Жан-Люк Годар
Войната, ваша светлост е празна игра. Днес успех, а утре - дупка...
Йосиф Бродски
Намерението на война е по-силно от всички препятствия.
Карлос Кастанеда
Хазартът беше по-безопасен от войната. Също и по-забавен. Най-хубавото е, че му даваше по-добри шансове.
Лари Нивън
Войната ще се повтаря дотогава, докато въпросът за нея не започне да се решава от тези, които загиват на бойните полета.
Анри Барбюс
Войната, както и други драматични спектакли, би могла да бъде прекратена поради липса на "публика".
Джордж Елиът
Войната не урежда нищо.
Дуайт Айзенхауер
Войната е епидемия от травми.
Николай Пирогов
Видял съм достатъчно от войната, за да гледам на нея като на сбор от всички злини.
Стоунуол Джаксън
Войната обича победата и не обича продължителността.
Сун Дзъ
Ето за какво е тази война, приятелю. Въпросът е кой от нас е по-луд. И явно вие, британците, имате предимство. Вие бяхте луди преди това.
Майкъл Морпурго
Войната не е отговорът, защото само любовта може да победи омразата.
Марвин Гей
Войната е с по-малък мащаб, отколкото в скорошната памет, но е много по-двусмислена, неразрешима и гадна. Парите текат по-бързо от всякога, но все пак някак си успяват да се събират и да се натрупват на определени места, за определени хора, а не за други.
Марк Кингуел
Аз съм само един член на огромен екип, съставен от много организации, служители, хиляди учени и милиони земеделски стопани - предимно дребни и смирени - които дълги години водят тиха борба, като често губят война на фронта за производство на храни.
Норман Борлауг
Предишна
1
...
9
10
(Текуща)
11
...
49
Следваща