Quotes.bg
Начало
Автори
Цитати на деня
Популярни цитати
Теми
Цитати на тема "Значение" - страница 7
Оптимизмът е от съществено значение за постигането и е в основата на смелостта и истинския напредък.
Никълъс Мъри Бътлър
Зелената революция има съвсем различно значение за повечето хора в заможните нации от привилегирования свят, отколкото за тези в развиващите се страни на забравения свят.
Норман Борлауг
Уикипедия беше голяма помощ за науката, особено за комуникацията на науката и не показва признаци за намаляване на значението.
Обри Де Грей
Когато имаш здравето си, имаш всичко. Когато нямаш здравето си, нищо друго няма значение.
Огастин Бъроуз
Понякога, когато работите в рекламата, ще получите продукт, който наистина е боклук и трябва да го направите да изглежда фантастичен, нещо, което е от съществено значение за продължаващото качество на живот.
Огастин Бъроуз
Значението е създадено от човека. И понеже постоянно търсиш смисъл, започваш да чувстваш безсмислие.
Ошо
Всичко, което знам със сигурност, е, че четенето е от най-голямо значение за мен; ако не можех да чета, да преглеждам старите любими и да експериментирам с нови за мен имена, щях да умра от глад - вероятно твърде гладен, за да продължа да пиша сам.
Пенелъпи Лайвли
Има много американски деца, които смятат, че храната им идва от хранителния магазин и понятието сезонност няма никакво значение за тях.
Питър Сендж
А, добре, истината винаги е едно, но в известен смисъл другото нещо, клюките, е от значение. Показва къде лежат сърцата на хората.
Пол Скот
Истинската независимост е време на ново и активно създаване: хората са достатъчно сигурни в себе си, за да изхвърлят багажа си; познаването на миналото е минало, като оформяща история, но с ново уверено усещане за настоящето и бъдещето, където ще бъдат взети решаващите значения и ценности.
Реймънд Уилямс
В този океан на двойствеността, в който живеем, този вид сигурност идва само веднъж и никога повече, без значение колко живота сме живели.
Робърт Джеймс Уолър
Разговорът в истинското му значение не е само размахване на езика; понякога това е дълбоко споделено мълчание.
Робъртсън Дейвис
Харесва ми да съм влюбена, но любовта е от решаващо значение за мен. Любовта е причината да живеем.
Сафрън Бъроуз
Няма значение каква роля играя, опитвам се да се ангажирам на 100 процента.
Стив Бушеми
Няма значение откъде идва материалът, стига да е добър.
Стив Бушеми
Най-важното в изкуството е да работиш. Нищо друго няма значение, освен да сядате всеки ден и да опитвате.
Стивън Пресфийлд
Изследванията започват да показват, че детето трябва да се занимава поне 20 часа седмично. Не мисля, че има значение коя програма ще изберете, стига да поддържа детето активно ангажирано с терапевта, учителя или родителя поне 20 часа седмично.
Темпъл Грандин
Аз вярвам, че нищо не става безследно и че всяка наша малка крачка има значение за настоящият и бъдещият живот.
Антон Чехов
Това са малките неща, които гражданите правят. Това е, което ще има значение. Моето малко нещо е засаждането на дървета.
Уангари Маатаи
Концепциите са изкуствени. Възприятията са от съществено значение.
Уолъс Стивънс
Структурата и звукът на думата са толкова загадъчни, колкото нейното значение.
Федерико Гарсия Лорка
Фактът, че комунизмът и фашизмът възлагат противоречиви роли на историята и разума - еманципацията на пролетариата срещу господството на арийската раса - нямаше голямо значение.
Франсоа Фюре
Предишна
1
...
6
7
(Текуща)
8
...
49
Следваща