Quotes.bg
Начало
Автори
Цитати на деня
Популярни цитати
Теми
Цитати на тема "Значение" - страница 5
Обща употреба почти всяка дума има много значения и затова трябва да се тълкува от контекста.
Алфред Маршал
Музиката обединява хората. Тя ни позволява да изпитаме едни и същи чувства. Хората навсякъде са еднакви по сърце и дух. Няма значение на какъв език говорим, какъв цвят на кожата имаме, каква е нашата политика или изразът на нашата любов и вяра, музиката го доказва: Ние сме еднакви!
Джон Денвър
Бъди този, който си, и казвай това, което мислиш. Защото този, който има нещо против, няма значение, а този, който има значение, няма нищо против.
Доктор Сюс
Какво има значение [в шахмата] ли? Фантазията на първо място. И още дарбата за абстрактно мислене.
Александър Алехин
Митовете не могат да бъдат преведени, защото те са си в своята древна земя. Ние можем да намерим [в тях] само нашето собствено значение в нашето собствено време.
Маргарет Атууд
Нищо друго няма значение, само писането. Нищо друго не си заслужава...отпечатък върху тишината.
Самюъл Бекет
...В суетата на този свят дружбата е единственото, което има важно значение за личния живот...
Карл Маркс
Истинското владение на човека е неговата памет (ум.) И няма никакво значение дали беден, или е богат.
Александър Смит
Не е важно кой е напред в едно или друго време при избори или надбягване с коне. Само конят, който пристига пръв на финалната линия, има значение.
Хари С. Труман
Последните три или четири тренировки карат мускулите да растат. Тази именно зона на болката разделя шампиона от всеки друг, който не е шампион. Това е, което повечето хора нямат: смелостта да продължат и просто да кажат, че ще минат през болката, без значение какво ще се случи.
Арнолд Шварценегер
Най-накрая разбрах какво означава истинската любов... Любовта означава, че те е грижа за щастието на другия повече, отколкото за твоето собствено, без значение колко болезнени избори трябва да направиш.
Никълъс Спаркс
Обичам те. Аз съм себе си заради теб. Ти си всяка причина, всяка надежда, всяка мечта, която някога съм имал. И няма значение какво ще стане между нас, всеки ден, в който сме заедно, е най-прекрасният ден от моя живот. Винаги ще бъда твой.
Никълъс Спаркс
Запомнете до края на живота си: дали живеете или не, това НЕ е важно не само за другите, но и НЕ трябва да е важно за вас. Единственото, което има значение, е за какво живееш и за какво си готов да умреш.
Антоний Сурожски
Обществата се нуждаят от правила, които нямат смисъл за отделните хора. Например няма значение дали един автомобил кара отляво или отдясно. Но всичко е различно, когато има много коли!
Марвин Мински
Само възрастните хора четат най-горните слоеве през повечето време. Мисля, че децата четат вътрешните значения на всичко.
Морис Сендак
Понякога не придавате значение на нито един миг и тогава се оказва, че е определил целия период от живота ви.
Анди Уорхол
Не виждам нищо ненормално в усамотението. Чувствам се добре сам. Хората силно преувеличават значението на любовта си. Тя не винаги е толкова важна. Същото се отнася и за живота - хората също преувеличават значението му.
Анди Уорхол
Не виждам защо трябва да се придава толкова голямо значение на идеята за "изследвания" в живописта.
Пабло Пикасо
Това което действително има значение, то е това, че хората, които обичате да бъдат здрави.
Пол Уокър
Всички казват, че външността и парите нямат значение. Но аз още не съм срещал момиче, което да се влюби в беден уродлив старец.
Родни Дейнджърфийлд
Хората в този свят на повърхностна комуникация се оказват изолирани и самотни и им е трудно да говорят за лични неща, които наистина имат значение за тях.
Тиодор Зелдин
Не е кой е прав, а какво е правилно, това е от значение.
Томас Хъксли
Предишна
1
...
4
5
(Текуща)
6
...
49
Следваща