Quotes.bg
Начало
Автори
Цитати на деня
Популярни цитати
Теми
Цитати на тема "Значение" - страница 35
Съвременният човек само си представя, че е свободен, но всъщност всеки от нас, разбира се, е роб. Робът на господаря и няма значение, че този господар не е отделен човек, а държавата.
Вадим Шлахтер
Хората имат право да се чувстват жертвани, но нямат право да се чувстват така, сякаш тяхната жертва и страдание е единственото, което има значение, сякаш е уникално.
Виет Тан Нгуен
...дъждовен ден престава да има значение за човек, който е живял на открито под мусонния облак през по-голямата част от живота си.
Викас Сваруп
Няма значение коя уста отиде да търси другата. Това, което брои, беше, че искат да се срещнат.
Виктор дел Арбол
Да убедят хората да придобият това, което не им е нужно, за пари, които нямат, за да създадат впечатление на тези, за които това няма никакво значение - днес това в това мошеничество са станали наистина виртуози.
Виктор Папанек
Майка ми беше религиозна; тя беше запозната с митологията и писанията; тя можеше да разкаже метафизичните нюанси и да накара историята да оживее с тяхното по-дълбоко значение. Настоящото поколение пропуска това.
Вилаянур Рамачандран
Победата е победа. И няма значение как си я получил.
Винс Флин
Бъдете независими и позитивни. Обичайте себе си - но не бъдете глупак; обичайте жените - но не надценявайте значението им в живота ви; обичайте живота - но не се страхувайте от нищо!
Вис Виталис
Ще откриете, когато отворите сърцето си и можете да го напълните с любящи, красиви мисли, че ще искате да обичате всички онези души, с които сте в контакт, без значение кои са те.
Айлийн Кади
Защо единствените решения, които наистина са от значение, са тези, за които се чувствате най-малко подготвени?
Айлин Гоудж
Нещата, които имат значение, са вътре в мен, затворени под гърдите ми, сякаш в гроб, място за постоянство, моята ковчеже-съкровищница.
Айобами Адебайо
Паша често беше изтъквал, че колкото повече хора се интересуват от наука, търсене на знания и култура, толкова по-малко значение отдава на религията.
Айше Кулин
Смисъла и достойнството на любовта като чувство се състои в това, че тя ни кара действително с цялото си същество да признаем за друг неговото безусловно централно значение, за което, когато е в сила егоизма, ние усещаме само нас самите. Любовта е важна не като една от нашите чувства, а както пренасяне на целият наш жизнен интерес от себе си в друго, както преместване на самият център на нашият личен живот.
Владимир Соловьов
Никога не съм правил избора да бъда актриса. Просто така ми се случи, когато бях дете, по каквито и да било причини, които са без значение в този момент.
Габи Хофман
Взаимното подражание и създаването на оригиналност на основата на различни комбинации от заимствания - това е най-главното! Обменът на услуги има само второстепенно значение.
Габриел Тард
Готвенето е всичко за хората. Храната е може би единственото универсално нещо, което наистина има силата да обедини всички. Без значение каква култура, навсякъде по света хората се събират да ядат.
Гай Фиери
Характерът на величието трябва да се измерва по два начина, иначе измерването е погрешно. Първо и най-популярното от всички е способността на човек да успее по време на изпитания, когато другите могат да се провалят. Но от не по-малко значение и може би основополагащо за всяка форма на величие е готовността на човека да започне отначало, въпреки неуспеха, когато успехът изглежда най-далеч.
Гай Финли
Тъй като искам животът ми да има значение, подхождам към всяка област, като правя най-важното в нея. Виждам ги като крайъгълните камъни в живота си и открих, че когато правя най-важното във всяка област, животът ми се усеща, че работи с всички цилиндри.
Гари Келър
Тя изпадна в дълбок сън. Това беше такъв сън, в който човек се гмурва, след като всичките му сили са се изчерпали в борбата. И вече няма значение дали битката е спечелена или загубена.
Гарт Никс
Не става дума за интелигентност, икономика или дори за това кого познавате - защото без масивни действия нито едно от тези неща няма значение.
Грант Кардон
Няма значение дали сте богати или бедни, мъж или жена, светът може да бъде много жесток, налагайки труден избор на всички нас.
Грег Кокс
Есенциализмът не е за това как да свършим повече неща; става въпрос за това как да вършим правилните неща. Това не означава просто да правите по-малко в името на по-малко. Става дума за възможно най-разумната инвестиция на вашето време и енергия, за да работим в най-високата си точка на принос, като правим само това, което е от съществено значение.
Грег Маккюън
Предишна
1
...
34
35
(Текуща)
36
...
49
Следваща