Quotes.bg
Начало
Автори
Цитати на деня
Популярни цитати
Теми
Цитати на тема "Значение" - страница 11
... защото любовта е най-приятното, най-реално, най-правилното нещо в света. И няма значение какво плащате за нея.
Франсоаз Саган
Който придава голямо значение на мнението на хората им отдава твърде голяма чест.
Артур Шопенхауер
Но какво значение има каква реалност е извън мен, стига да ми е помогнала да живея, да чувствам, че съм и какъвто съм?
Шарл Бодлер
Мирът в света е работа на всеки, без значение къде живеете или какво правите.
Бети Уилямс
Навикът на ума, който води до търсене на взаимовръзки между фактите, е от най-голямо значение в производството на идеи.
Джеймс Уеб Янг
Умът все едно прониква в себе си, започвайки от повърхността, прониква все по-дълбоко и по-дълбоко, докато дълбочината и височината не загубят своето значение. В това състояние се проявява нов свят, който е ред, красота и интензивност.
Джиду Кришнамурти
Вертикалното мислене е подбор чрез изключване. Човек работи в рамките на референтна рамка и изхвърля онова, което не е от значение. С латералното мислене човек осъзнава, че даден модел не може да се преструктурира отвътре в себе си, а само в резултат на някакво външно влияние.
Едуард де Боно
Никога не съм разбирал значението на думата "предавам".
Жан-Клод Ван Дам
Достоевски има цяла книга, посветена на преживяванията на един млад студент обладан от мисълта за убийството на една старица-лихварка. А днес по телевизията всеки ден виждаме гибелта минимум на петдесет човека, и също можете да видите всички тези петдесет смъртни случаи до вас на улицата. След като смъртта се е превърнала в тъмен обект на спекулации в медиите, тя е загубила своето значение.
Емир Кустурица
Само думите имат значение, а всичко останало е брътвеж.
Йожен Йонеско
Няма значение какво някой казва или прави... Вие самият трябва да сте безупречен човек...
Карлос Кастанеда
Няма значение дали вървиш бавно, важното е да не спираш.
Конфуций
Светът печата книги от 450 години и въпреки това барутът все още има по-голямо разпространение. Няма значение! Печатарското мастило е по-експлозивно: то ще спечели.
Кристофър Морли
Въпросът за правилната философска доктрина, тоест за правилния метод на мислене, е от решаващо значение за една революционна партия, както добрата инструментална работилница е от решаващо значение за производството.
Лев Троцки
Най-доброто, което можете да направиш в нашия свят, е да го напуснеш. Наистина ли? Но да си луд или не, страхливец или не - има ли значение?
Луи-Фердинан Селин
Парите нямат за мен особено значение. Колкото повече пари имаш, толкова повече проблеми. Но славата е като наркотик. Тя запълва пустотата вътре в мен.
Мадона
Без значение кой сте, без значение какво сте направили, независимо откъде сте дошли, винаги можете да се промените, да станете по-добра версия на себе си.
Мадона
Няма значение какво вие правите за децата си, а какво ги учите да правят те за себе си, което да ги направи успешни хора.
Ан Ландърс
В съзнателния си живот, в края на живота си, това, което действително има значение, е: кого сте обичали и на кого сте предлагали любовта си.
Опра Уинфри
Ако ми бъде дадена формула и аз не знам нейното значение, тя не може да ме научи на нищо, но ако вече я знам, на какво ме учи формулата?
Августин
Много добре осъзнавам, че в Ирландия няма много жени, които пишат литературна белетристика, и това ми дава усещането, че това, което казвам, има значение по някакъв малък начин.
Ан Енрайт
Всички знаем, че страхотните спомени от нашето детство са малките триумфи – няма значение дали това е било в писане, изкуство, на хокейното игрище или на футболното игрище. Това е нещо, което те кара да се чувстваш – "Мога да правя тези неща."
Майкъл Морпурго
Предишна
1
...
10
11
(Текуща)
12
...
49
Следваща