Quotes.bg
Начало
Автори
Цитати на деня
Популярни цитати
Теми
Цитати на тема "Значение" - страница 10
Под понятието "сила на характера" се разбира твърдото отстояване на убежденията, без значение дали те са в резултат на изводи от чужда или собствена система от възгледи или възникват от принципи, норми, моментни впечатления или някакви други прояви на разума.
Карл фон Клаузевиц
Всяко повторение на схващането, че нищо няма значение, унижава човешкия дух.
Дейвид Мамет
Не е от значение какво правя, а как го правя; и не какво казвам, а как го казвам; и как изглеждам, когато го правя и казвам.
Мей Уест
Докато не изберете да извършите велики неща, няма никакво значение колко награди сте имали или колко сила сте притежавали.
Опра Уинфри
Когато очите на критика са замъглени от сълзи, тогава неговото мнение няма значение.
Хайнрих Хайне
Господ ми е дал глас, с който да пея, а когато го имате, какво значение имат разните трикове?
Уитни Хюстън
Заучената безпомощност е реакция, с която се предавате, отговор, с който се отказвате, произтичащ от убеждението, че каквото и да се случи, няма никакво значение.
Арнолд Шварценегер
Без значение от националност, религия или етническа принадлежност, Америка изважда най-доброто у хората.
Арнолд Шварценегер
Говоря директно на хората и знам, че хората от Калифорния искат по-добро управление. Те искат да имат по-силно лидерство. Искат да има някой, който да ги представлява. И няма значение дали е демократ или републиканец, млад или стар.
Арнолд Шварценегер
Това, което има най-голямо значение, е колко добре ходиш през огъня.
Чарлз Буковски
Това, което наистина има значение, е да направиш максималното с това, което имаш.
Хърбърт Уелс
Книгата създава значение, значението създава живот.
Ролан Барт
Социалната критика започва с граматика и повторно утвърждаване на значенията.
Октавио Пас
Откъдето и да идваш, Рая или Ада, какво значение има, о, красота!.
Шарл Бодлер
Доброто начало не е без значение, макар че се започва от незначителното.
Сократ
Едно от призивите на пазарите като публична философия е, че изглежда ни спепестяват от необходимостта да се ангажираме с публични аргументи за значението на стоките. Така че пазарите изглежда ни дават възможност да не преценяваме стойностите. Но мисля, че това е грешка.
Майкъл Сандел
В момента пиша стихотворение за носа. Винаги съм искал да напиша стихотворение за носа. Но това е нелепа тема. Ето защо, когато бях по-млад, се страхувах от нещо, което нямаше много смисъл. Но сега не съм. Няма за какво да се притеснявам. Няма значение.
Морис Сендак
Каквото и да правите, колкото и глупаво, тъпо или увреждащо да го прецените, има поука от него. Без значение какво се случва с вас, независимо колко несправедливо, несправедливо или грешно, има нещо, което можете да вземете от ситуацията и да използвате за напредъка си.
Питър МакУилямс
Обичани сте само за това, че сте това, което сте, само за съществуването. Не е нужно да правите нищо, за да го спечелите. Вашите недостатъци, липсата на самочувствие, физическо съвършенство или социален и икономически успех - нищо от това няма значение. Никой не може да ви отнеме тази любов и тя винаги ще бъде тук.
Рам Дас
Всичко в света можеше да бъде различно, но би имало същото значение.
Тенеси Уилямс
От голямо значение е, когато започнем да практикуваме молитва, да не се оставяме да се плашим от собствените си мисли.
Тереза Авилска
Но по отношение на това как хората живеят заедно, как свеждаме до минимум перспективите за конфликт и увеличаваме максимално перспективите за мир, мястото на религията в нашето общество днес е от съществено значение.
Тони Блеър
Предишна
1
...
9
10
(Текуща)
11
...
49
Следваща