Quotes.bg
Начало
Автори
Цитати на деня
Популярни цитати
Теми
Цитати на тема "Вид" - страница 5
Възразявам срещу преподаването на лозунги, предназначени да попречат на ума, от какъвто и вид да са те.
Франц Боас
Никой женен мъж не може да се счита за щастлив, ако е принуден да пие джин от по-лош вид, отколкото преди брака.
Хенри Луис Менкен
Има два вида хора, на които не вярвам: хора, които не пият, и хора, които събират стикери.
Челси Хендлър
Заглушавайки ума, можем да изпитаме истински мир. Докато различни видове мисли възбуждат мозъка, ние не изпитваме 100 процента мир.
Банте Хенепола Гунаратана
Постиженията на родителя не се спускат в кръвта на неговите деца, нито напредъкът на човека се счита за физическа мутация на вида.
Адам Фергюсън
Минавам през сериозни кризи на всеки няколко месеца, но след това имам големи върхове на вярата и креативност. Аз съм странен вид животно.
Брайън Мей
Ние не спираме да разследваме. Никога не сме доволни, че знаем достатъчно, за да се справим. Всеки въпрос, на който отговаряме, води до друг въпрос. Това се превърна в най-големия трик за оцеляване на нашия вид.
Дезмънд Морис
Това е морален въпрос дали имаме право да унищожаваме видове.
Дейвид Атънбъро
Истината е, че масонството несъмнено е религиозна институция, нейната религия е от онзи универсален вид, в който всички хора са съгласни.
Албърт Маккей
Външният вид на нещата се променя според емоциите; и по този начин ние виждаме магия и красота в тях, докато магията и красотата наистина са в нас самите.
Джубран Халил Джубран
Полът е вид подражание, за което няма оригинал; всъщност това е вид подражание, което произвежда самото понятие за оригинала като ефект и следствие от самото подражание.
Джудит Бътлър
Хрумна ми, че храненето е единственият вид професионализъм, който повечето хора могат да постигнат.
Дон ДеЛило
Важна черта на племената се явява това, че те имат двоен морално-нравствен стандарт - един вид поведение е приет за вътрешно груповите отношение и друга за извън груповите отношения.
Едуард Уилсън
Работата ми в Масачузетския технологичен институт беше фокусирана върху това, което можем да изградим в космоса, след като в орбита имахме евтин космически транспорт и индустриални съоръжения. И това доведе до различни видове работа в космическото развитие.
Ерик Дрекслер
Лентяй: човек, който не си дава вид, че работи.
Алфонс Але
Много общото появяване на хомосексуализма в древна Гърция и широкото му разпространение днес в някои култури, в които подобна дейност не е табу, предполага, че способността на индивида да реагира еротично на всякакъв вид стимул, независимо дали е предоставен от друго лице или същия или противоположния пол, е основен във вида.
Алфред Кинси
Видовете изчезват, тъй като има исторически ограничения, вградени в дадено тяло или даден дизайн.
Кевин Кели
Съгласието, солидарността и взаимопомощта са най-важното средство за осигуряване на оцеляване на животинските видове.
Кристиан Лоус Ланге
Истинската любов е състояние на полулудост, на някаква мека мания, управляваща толкова деликатен вид чувство, което може да доведе човек от най-голямото щастие до най-страшната болка.
Лима Барету
Нищо друго не ми доставя повече щастие от това да се опитам да помогна на възможно най-много уязвими в това общество. Това е цел и съществена част от моя живот - това е вид съдба. На всеки, който в беда ме повика, аз ще се притичам - където и да съм.
Даяна Спенсър, лейди (принцеса на Уелс)
Преломните моменти в живота не са великите моменти. Истинските кризи често се прикриват в случаи, които са толкова тривиални на външен вид, че преминават ненаблюдавани.
Джордж Вашингтон
Интелигентността е действително един вид вкус: вкус към идеи.
Сюзан Зонтаг
Предишна
1
...
4
5
(Текуща)
6
...
50
Следваща