Quotes.bg
Начало
Автори
Цитати на деня
Популярни цитати
Теми
Цитати на тема "Вид" - страница 41
В края на краищата, жените винаги са уплашени от вида на мъжката мъката.
Елизабет Гаскел
Както при всеки млад вид, положението на този е несигурно.
Елизабет Колбърт
В края на краищата неговият интерес не беше от произхода на видовете, а от гибелта им.
Елизабет Колбърт
Някъде в нашата ДНК трябва да се крие ключовата мутация (или по-вероятно мутациите), която ни отличава - мутациите, които ни правят онзи вид същество, което би могло да унищожи най-близкия си роднина, след това да изкопае костите му и да сглоби отново генома му.
Елизабет Колбърт
Ако през живота си наблюдавате как един вид изчезва или се срива почти до точката на изчезване, това е знак, че става нещо наистина сериозно.
Елизабет Колбърт
От многото видове, съществували на земята - изчисленията достигат до петдесет милиарда - повече от деветдесет и девет процента са изчезнали. В светлината на това понякога се шегува, че целият живот днес е малко повече от грешка в закръгляването.
Елизабет Колбърт
Дълго време науката върви в посока да постави хората на тяхно място. Научихме, че слънцето не се върти около Земята, Земята се върти около слънцето; научихме, че сме просто друг вид, еволюирал, както всички останали видове, така че всъщност сме просто друго животно.
Елизабет Колбърт
Някои от тези видове, които вече не са с нас, бяха избити от гъбично заболяване, пренесено от хората по планетата.
Елизабет Колбърт
Говорим за наистина огромна глобална промяна и аз не чувствах, че имам предписание за такъв вид действия, така че ще го оставя на читателя.
Елизабет Колбърт
В красотата има спасение - щастие и добродетел. Бих определил красотата в този контекст като вид богатство, сложност, мистерия, разнообразие, другост и неочакваност - нещо, което идва отвън.
Елиф Батуман
Правех моя малък щанд, който направих за красивите момичета, така че те бързо ще ме харесат и няма да се опитат твърде много да ме опознаят извън ролята ми на мъдрец Камерън сирачето. Може би това беше малко като флирт, но и вид защита: Не се приближавайте твърде близо; Аз съм само шеги без съдържание.
Емили М. Данфорт
И така, интровертът абсорбира енергия, информация и доставя продукт. Той прави това много по-рядко, отколкото екстровертът отчита как протича работният процес. Интроверт не позволява на другите да влязат в предварителните етапи и не показва полуготови продукти. Естествено, справянето с този вид дейност е трудно, защото никога не знаеш дали процесът продължава или просто човек е забравил и е започнал да прави нещо съвсем различно.
Елизавета Романцева
Не обичам свирепа ирония, а по-скоро вида, който се колебае между разочарованието и надеждата. Добре?
Енрике Вила - Матас
Ако нашите ранни предци не бяха разработили начин да използват кетони за енергия, нашият вид щеше да се озове в краткия списък на Дарвин преди много еони!
Ерик Уестман
Нашият вид е способен на алтруизъм, със сигурност, но това не е игра, която играем охотно, камо ли добре.
Ерика Йохансен
Докато проповядваме срещу всякакъв вид управление и искаме пълна свобода, ние трябва да подкрепяме всички борби за частична свобода, защото сме убедени, че човек се учи чрез борба.
Ерико Малатеста
Повечето от тях са обречени на бързо изчезване, но малцина могат да направят еволюционни изобретения като физиологични, екологични или поведенчески иновации, които дават на тези видове подобрен конкурентен потенциал.
Ернст Майр
Съществуват редица признаци на видове и популации, които не представляват някакво особено селективно предимство за нито един индивид в популацията, но са от голямо предимство за популацията като цяло.
Ернст Майр
Няма един човек, който да изпълни всичките ви нужди. Можете да изберете партньор, който е с вашия интелектуален равен и той може да не е най-съвместимият ви сексуален партньор. И тогава има двойственост между сигурност и приключение. Връзка, която ви дава много новости и приключения, може да не ви осигури стабилността, за която копнеете. Времето, непрекъснатостта и познаването с някого ви дават други неща в живота, но не е задължително да ви дадат вида на интензивни похотливи преживявания, които може да имате, когато за първи път срещнете някого и сте любопитни да проникнете в мистерията им.
Естер Перел
Най-добрите истории, които обикновено чувате, са истории, които хората изпитват някакъв вид спешност.
Етгар Керет
Никой друг в света не би гледал на писането като на майсторство - това е изцяло тази протестантска трудолюбива етика. Влизате в този вид безкрайно пространство на въображение и се ограждате с всевъзможни закони.
Етгар Керет
Мисля, че преди да се роди синът ми, не съм имал силно усещане за бъдещето. Живеех в този вид безкрайно настояще.
Етгар Керет
Предишна
1
...
40
41
(Текуща)
42
...
50
Следваща