Quotes.bg
Начало
Автори
Цитати на деня
Популярни цитати
Теми
Цитати на тема "Вид" - страница 32
Общото име за поведение от този вид е критична маса. Социалните учени приеха термина от ядрената техника, където това е обща валута във връзка с атомни бомби.
Томас Шелинг
Принципът на критичната маса е толкова прост, че не е чудно, че се проявява в епидемиологията, модата, оцеляването и изчезването на видовете, езиковите системи, расовата интеграция, неразбирането, паническото поведение и политическите движения.
Томас Шелинг
Повечето от нас страдат от вид късогледство. Ние виждаме само нещата, които се вписват в нашите вярвания за света.
Т. Дж. Макгрегър
Планетата се нуждае от дървета. Ако наистина в атмосферата има въглероден диоксид, единственият вид на планетата, който всъщност може да го залови в естествен процес на фотосинтеза, са дърветата.
Уангари Маатаи
Склонен съм да бъда истински оптимист, защото просто намирам, че песимизмът е снизхождение, а отчаянието е вид обида за въображението. И знаете, че баща ми винаги е казвал, просто направете това, което трябва, и след това попитайте дали е възможно или допустимо.
Уейд Дейвис
Избухването разкри изненадващата степен, до която Моголският двор все още се смяташе в цяла Северна Индия не като някакъв вид чуждо мюсюлманско налагане – както някои, особено от хиндуисткото дясно крило, гледат на Моголите днес – а вместо това като основен източник на политическа легитимност и следователно естествен център на съпротива срещу британското колониално управление.
Уилям Далримпъл
Ние като вид имаме неограничена сила на ума си. Можем да накараме всичко да се случи.
Уим Хоф
Имам вид магнетично привличане към ситуации на насилие.
Уоле Шоинка
Никой деспотизъм не може да се намира в такава безопасност, който има външен вид и табелата за свобода.
Уолтър Савидж Ландър
В нашите най-големи университети натурализмът - учението, че природата е всичко, което съществува, е практически неоспоримото предположение, което е в основата на не само естествената наука, но и интелектуалната работа от всякакъв вид.
Филип Джонсън
...и всичко на площада имаше онзи странен, измършавял вид, сякаш сенките са пирували цяла нощ, изяждайки цвета.
Филип Казан
[Исус] се позова на различен вид сила: любов, не принуда.
Филип Янси
В малък мащаб, от човек на човек, Исус се сблъска с видовете страдание, общи за всички нас. И как отговори той? Избягвайки философските теории и теологичните уроци, той протегна ръка с изцеление и състрадание. Той прощаваше греха, изцеляваше страдащите, изгонваше злото и дори победи смъртта.
Филип Янси
Не се виждам като артистка, като писателка. Видът на писането, който правя, което е популярна художествена литература, е работа. Имам договори за изпълнение и имам срокове за изпълнение.
Фиона Макинтош
Архитектурният ми стремеж беше да проектирам нови видове сгради, за да помагам на бедните хора, особено след природни бедствия и катастрофи... Ще използвам каквото ми остава времето, за да продължа да правя това, което правя, което е да помогна на човечеството.
Фрай Ото
Не всеки човек има еднакви видове таланти, така че вие откривате какви са вашите и работите с тях.
Франк Гери
Има няколко начина да умреш, Уили. Едно от тях е духовен вид убийство. Тялото живее, но душата е излязла от него.
Франсин Матюс
Бог реши да създаде вид, с който да може да общува. Кои сме ние, за да кажем, че еволюцията е глупав начин да го направим? Това беше невероятно елегантен начин да го направи.
Франсис Колинс
Индивидуализмът, основната ценност на съвременното общество, започва незабелязано да се предава от гордата независимост на свободните хора в един вид затворен егоизъм, за който целта е да се максимизира личната свобода, без да се обръща внимание на отговорността към другите хора.
Франсис Фукуяма
Мисля, че това трябва да е любов. Мисля, че тези неща предизвикват любов и състрадание към хората, не като обекти за евангелизиране, а като хора, които заслужават цялата любов и внимание, което можем да им дадем, защото те са нашия вид и са създадени по Божия образ. Те са ценни, затова трябва да ги посрещнем с любов и състрадание. Така ние срещаме човека там, където той или тя е.
Франсис Шефър
Нехристиянинът, особено в този век, няма правна и морална основа. Всичко се носи в пространството: 51 процента от гласовете за някакъв вид десен или ляв авторитаризъм трябва да решат кое е приемливо или трябва да се възприеме някаква форма на хедонизъм, защото, както Платон разбира толкова добре, абсолютът е необходим за истината нравственост. Платон никога не е намирал такъв абсолют, но той е разбирал проблема, както и неоплатониците от Ренесанса.
Франсис Шефър
Удивително е как оръжията причиняват страх. Най-твърдите души губят твърдостта си при вида на черното око на пистолета, насочени към тях.
Фредерик Дар
Предишна
1
...
31
32
(Текуща)
33
...
50
Следваща