Quotes.bg
Начало
Автори
Цитати на деня
Популярни цитати
Теми
Цитати на тема "Вид" - страница 21
... реликвите на отминалите векове придават на градовете великолепен външен вид, и те съвсем не трябва да се унищожават.
Теофил Готие
Вече виждаме създаването на нов вид мрежа, основана на приятелства: стартиращи фирми, които често са основани от приятели, са началото на нещо, което може да промени социалните отношения.
Тиодор Зелдин
Съществуват три вида хора: мъже, жени, и жени-лекари.
Уилям Ослър
Съществуват множество разновидности на любовта, както и множеството видове светове, но всяка форма на любовта сияе в земната нощ.
Хенри ван Дайк
Истинската област на познание не е даденият факт за нещата такива, каквито са, а критичната им оценка като прелюдия към преминаване отвъд дадената им форма. Знанието се занимава с външния вид, за да ги надскочи. ... По този начин понятието реалност се превърна в понятието възможност. Реалното все още не е "актуално", а първоначално е само възможността за действително.
Херберт Маркузе
Свободата на предприемачеството от самото начало не беше като цяло благословия. Като свобода да работиш или да гладуваш, това означаваше труд, несигурност и страх за огромното мнозинство от населението. Ако индивидът вече не беше принуден да се доказва на пазара, като свободен икономически субект, изчезването на този вид свобода би било едно от най-големите постижения на цивилизацията.
Херберт Маркузе
Кръвта бива два вида: такава, която тече във вените, и такава, която изтича от тях.
Юлиан Тувим
И тук се сблъскваме със семената на правителствената катастрофа и колапс - от вида, който разруши древен Рим и всяка друга цивилизация, позволила да съществува едно социално-политическо чудовище, наречено социална държава.
Бари Голдуотър
Мисля, че сегашното разбиране за градското поведение ни казва, че е важно хората да излязат и да могат да избягат от бетонните джунгли и гъстата среда, в която живеят, за собственото си психическо благополучие. Ако не направят това, разходите за човешки загуби и човешки заболявания ще бъдат много по-големи от това, което бихме похарчили за тези видове изпускания и открити пространства.
Бари Голдуотър
От всички видове оръжия, които са изобретени за борба за съществуване, парите се явяват най-ефективното.
Вилхелм Швебел
Ако пътувате много, ако обичате да се разхождате, за да се загубите, можете да се озовете на най-странните места. Мисля, че това трябва да е един вид вграден радар, който често ме отвежда на места, които са или изключително тихи, или особени по тих начин.
Вим Вендерс
Дяволите влизат неканени, когато къщата стои празна. За други видове гости, първо трябва да отворите вратата.
Даг Хамаршелд
Единственото разделение, което Библията знае, е между вярващите от една страна и невярващите от друга. Всеки друг вид раздяла, разделяне, разединение е на дявола. Това е зло и от греха.
Дезмънд Туту
Един от най-завладяващите и ефективни видове лъжа е самозаблудата.
Дейвид Брин
Това е много странно - да опиташ да разделиш личния живот от публичния, защото те така или иначе излизат на повърхността, при това в такъв извратен вид, че просто се изумяваш.
Дженифър Анистън
Работете каквото Бог ви е поверил, като правите добро, всички възможни блага във всеки възможен вид и степен.
Джон Уесли
От всички видове грешки пророчеството е най-безсмислената.
Джордж Елиът
Основната разлика между мен и други хора, които са натрупали този вид пари, е, че се интересувам предимно от идеи и нямам много лична полза за пари. Но мразя да си мисля какво би се случило, ако не бях спечелил пари: идеите ми нямаше да станат много полезни.
Джордж Сорос
Приемайки тази гледна точка, е възможно финансовите пазари да се разглеждат като лаборатория за тестване на хипотези, макар и не строго научни. Истината е, че успешното инвестиране е вид алхимия.
Джордж Сорос
Няма съмнение, че страните, които сега имат много голям дълг, не са въвели онзи вид структурни реформи, които Германия е направила и следователно са в неравностойно положение. Но проблемът е, че този недостатък става още по-изразен чрез наложените наказателни политики.
Джордж Сорос
След тридесет години женствеността все още е задължителна за жените - и се превърна в опция за мъжете - докато истинската женственост остава гротескна до степен на непристойност. Междувременно цената на малкия напредък към половото равенство е отричането на женствеността като всякакъв вид отличителен характер.
Джърмейн Гриър
Ако не умееш да се биеш, придай си вид, че умееш, за да избегнеш битките въобще.
Еди Мърфи
Предишна
1
...
20
21
(Текуща)
22
...
50
Следваща