Quotes.bg
Начало
Автори
Цитати на деня
Популярни цитати
Теми
Цитати на тема "Вид" - страница 2
Защо жените толкова много време отделят на своят външен вид, а не на развитието на интелекта? Защото слепите мъже са много по-повече, от умните.
Фаина Раневска
Мнозина се оплакват от външния си вид, а никой от мозъка.
Фаина Раневска
Ако цивилизацията трябва да оцелее, ние трябва да култивираме науката за човешките взаимоотношения - способността на всички народи, от всички видове, да живеят заедно, в един и същи свят в мир.
Франклин Делано Рузвелт
В бъдеще на пазара ще останат само два вида компании: тези, които са в Интернет и тези, които са излезли от бизнеса.
Бил Гейтс
Героизъм - това е вид смърт, а не образ на живот.
Габриел Лауб
Има много видове образования и развития и всяко от тях е важно само по себе си, но по-високо от всички тях стои нравственото образование.
Висарион Белински
Той беше огорчен атеист. Това е този вид атеист, който не толкова не вярва в Бог, колкото просто не Го харесва.
Джордж Оруел
Творческите умове винаги са били известни, че преживяват всякакъв вид лоши тренировки.
Ана Фройд
Събличането й беше акт на безразсъдство, вид вандализъм, като освобождаване на зоопарк, пълен с животни, или взривяване на язовир.
Майкъл Шейбон
Има три вида невежество: съвсем да не знаеш нищо; да знаеш лошо, това което всички знаят; да знаеш не това, което следва да знаеш.
Шарл Дюкло
Всички трябва да изпитваме два вида болка: болката от дисциплината и болката на съжалението. Разликата е, че дисциплината тежи унции, а съжалението тежи тонове.
Джим Рон
Чудесно нещо на истинския смях е, че то просто разрушава всякакъв вид система на разделяне на хората.
Джон Клийз
Не мисля, че има друго толкова съществено качество за всеки вид успех, като настойчивостта.
Джон Д. Рокфелер
Една призрачна история, чиято сцена е поставена през дванадесети или тринадесети век, може да успее да бъде романтична или поетична: тя никога няма да постави читателя в позицията да си каже: "Ако не внимавам, нещо от този вид може да ми се случи!"
М. Р. Джеймс
Има два вида актьори: такива които казват, че искат да са прочути, и такива, които лъжат.
Кевин Бейкън
Атомната бомба е хартиен тигър, с когото американските реакционери плашат хората. На външен вид изглежда страшен, а в действителност съвсем не е страшен. Естествено, атомната бомба е оръжие за масово изтребление, но изходът от войната го решава народът, а не един-два нови вида оръжие.
Мао Дзедунг
Хората прославят всички видове смелост, освен смелостта, която биха могли да проявят в името на своите ближни.
Джордж Елиът
В консуматорското общество съществуват два вида роби: затворници на пристрастяването и затворници на завистта.
Иван Илич
Има само три вида хора: тези, които се учат чрез четене; тези, които се учат чрез наблюдение; останалите, които трябва да се допрат до електрическата ограда.
Уил Роджърс
Войните, разбира се, като правило трябва да бъдат избягвани, но те са далече пò за предпочитане от някои видове мир.
Теодор Рузвелт
Изглежда ми,че ако аз и ти трябва да изберем между два вида мисъл или действие, трябва да помним смъртта си и да опитаме да живеем така, че смъртта ни да не носи удоволствие на света.
Джон Стайнбек
Видът на морето винаги ми е правил дълбоко впечатление; то е въплъщение на онази безкрайност, която привлича мисълта и в която тя непрекъснато се губи.
Ан дьо Стал
Предишна
1
2
(Текуща)
3
4
...
50
Следваща