Quotes.bg
Начало
Автори
Цитати на деня
Популярни цитати
Теми
Цитати на тема "Вид" - страница 17
Опитът ме научи, че всякакъв вид политическо групиране е потискащо. Това е сляпата маса, която смазва индивида.
Гао Синдзиен
Разбрах, че в музиката има интелектуално съдържание, един вид мислене, което никога няма да мога да чуя.
Гарт Грийнуел
Трябва да имаме интимни, трайни връзки; трябва да можем да се доверим; трябва да чувстваме, че принадлежим; трябва да можем да получим подкрепа и също толкова важна за щастието, да я подкрепим. Нуждаем се от много видове връзки; за едно нещо се нуждаем от приятели.
Гретхен Рубин
Абсолютно не мисля, че разумен изкуствен интелект ще води война срещу човешкия вид.
Даниел Х. Уилсън
Човешката свобода не е илюзия; това е обективно явление, различно от всички други биологични условия и срещано само в един вид - ние.
Даниъл Денет
Поглеждайки назад към цялата сексуална сцена, можем да видим, че нашият вид е останал много по-лоялен към основните си биологични пориви, отколкото бихме могли да си представим в началото. Неговата сексуална система за примати с модификации на хищници е преживяла всички фантастични технологични постижения забележително добре.
Дезмънд Морис
Сексуалното поведение при нашия вид преминава през три характерни фази: формиране на двойки, предкопулаторна активност и копулация, обикновено, но не винаги в този ред. Етапът на формиране на двойки, обикновено наричан ухажване, е удължен забележително от стандартите на животните.
Дезмънд Морис
Разбира се, никое студио няма да сложи парите и мускулите си зад нещо, от което те не мислят, че вече могат да завъртят пет или шест филма и да изградят цял вид въображаема вселена, мисля.
Дейв Ицкоф
В света има около четири милиона различни видове животни и растения. Четири милиона различни решения на проблемите да останат живи.
Дейвид Атънбъро
Светът трябва да живее. Ние сме само един вид сред милиардите. Боговете не ни обичат така, както обичат паяци или мечки, китове или водни лилии.
Дениъл Куин
Медицинският туризъм може да се разглежда като вид внос: вместо продуктът да идва на потребителя, както при автомобилите или маратонките, потребителят отива към продукта.
Джеймс Суровецки
Общ принцип на доброто данъчно облагане е, че подобни работни места и подобни видове компенсации трябва да се облагат по същия начин: в противен случай правителството ефективно субсидира някои работни места над други.
Джеймс Суровецки
Спомням си, че седях там на дивана на баща ми или на дивана на майка ми и слушах тази лекция за това как има две групи и трябваше да се разделим. Доста далеч сме от този вид открит расизъм. И мисля, че е прекрасно.
Джеймс Хекман
- Изкуството е вид добив, - каза той. - Артистът е разнообразие от търсачи, търсещи искрящото сребро на смисъла в земята.
Джейн Ъркхарт
Мисля, че в определен момент актьорите трябва да започнат да поемат отговорност за видовете истории, които искат да кажат.
Джейсън Ритър
Четете на нивото, на което искате да напишете. Четенето е храната, която подхранва вида на писането, което искате да правите.
Дженифър Игън
Обичаш ги или мразиш ги, по кръв или по сърце, семейството беше вид кислород. Необходимо за живите.
Дж. Р. Уорд
Изучавайки антропологията, разработих един вид холистичен поглед върху човешкото съществуване, в който изброените от вас дихотомии са всички необходими и жизненоважни аспекти на живота.
Джоан Д. Виндж
Трябва да разберем как екстремистите са такива, каквито са. Без такъв вид разбиране никога не бихме ги опознали. Не влагам нищо за детството им. Но това, което вложих, са неща за странните симбиотични отношения между нас и тях.
Джон Ронсън
Понякога съм мислил, че най-здравите хора, хората, които са просто много уравновесени, много щастливи, вероятно имат по-ниски постижения от другите хора. Моят вид ирационалност е страх или безпокойство.
Джон Ронсън
Научете се да не забелязвате хората, които не ви харесват. Понеже хората на които вие не се харесвате са два вида: или са глупаци, или са завистници. Глупаците след година ще ви заобичат, а завистниците ще умрат, така и не разбрали вашата тайна за превъзходството над тях.
Джон Уилмът
Ние не вдигаме пръст без три вида информация: информацията, която получаваме от сетивата си в този момент; информацията, която сме получили от сетивата си в миналото; и информацията, която нашите предци са получили от началото на живота на Земята - т.е. информацията, която е представена от самите гени. Еволюцията е учене. Видовете съхраняват ученето в хромозоми така, както хората съхраняват ученето в мозъка си, а обществата съхраняват обучението в книги.
Джонатан Уийнър
Предишна
1
...
16
17
(Текуща)
18
...
50
Следваща