Quotes.bg
Начало
Автори
Цитати на деня
Популярни цитати
Теми
Цитати на тема "Вид" - страница 15
Не би могло да има гаранция на свободен пазар, че интересите на расата или държавата, както Хитлер ги е определил, ще имат приоритет пред интересите на бизнесмени или потребители. След 1933 ролята на държавата в регулирането и насочването на икономическия живот се увеличи рязко, първо, за да насърчи икономическото съживяване, след това да отклони икономическите ресурси към растежа на германската военна мощ... [което] доведе, по непланиран, нарастващ начин, до установяването на вид командна икономика.
Ричард Овъри
Мисля, че имам естествена, ако мога да кажа това, придобих вид естествена способност в комедията.
Робърт Карлайл
Чрез еволюционния процес онези, които са в състояние да участват в социално сътрудничество от различни видове, се справят по-добре в оцеляването и възпроизводството.
Робърт Нозик
Един от най-добрите механизми за справяне в живота е да знаеш разликата между неудобство и проблем. Ако си счупиш врата, ако нямаш какво да ядеш, ако къщата ти гори - значи имаш проблем. Всичко останало е неудобство. Животът е неудобен. Животът е бучка. Буца в овесената каша, буца в гърлото и буца в гърдата не са един и същи вид бучка. Човек трябва да научи разликата.
Робърт Фулам
В реален смисъл хората, които са чели добра литература, са живели повече от хората, които не могат или не искат да четат. Не е вярно, че имаме само един живот за живеене; ако можем да четем, можем да живеем толкова повече животи и толкова видове животи, колкото пожелаем.
Самюъл Хаякава
Той е възприел най-изгодната за вида геометрия или с други думи най-удобната.
Жул Анри Поанкаре
Исках да изследвам рака не само биологично, но и метафорично. Идеята, че туберкулозата през 19 век притежава същия вид плашещо и разлагащо се качество, беше много интересна за мен и изглеждаше, че човек може да изследва идеята, че всяка епоха определя собствената си болест.
Сидхарт Мукхърджи
Може би най-важната причина да наблюдаваме повече видове рак от преди е, че населението като цяло застарява. А ракът е свързано с възрастта заболяване.
Сидхарт Мукхърджи
Съществува двойственост в разпознаването на това каква невероятна болест е - по отношение на нейния произход, че тя излиза от нормална клетка. Това напомня какво прекрасно нещо е нормалната клетка. В много студен, научен смисъл, мисля, че раковата клетка е вид биологично чудо.
Сидхарт Мукхърджи
Ракът на гърдата може да се окаже много подобен на рак на стомаха. И този вид реорганизация на рака по отношение на неговата вътрешна генетична анатомия наистина промени начина, по който лекуваме и подхождаме към рака като цяло.
Сидхарт Мукхърджи
Кучето е превозно средство, знаете; кучето е прозорец към майката природа и това е най-близкият вид, който имаме.
Сизар Милан
Дърветата от незапомнени времена са били тясно свързани с магията. Тези яки членове на растителното царство могат да стоят до хиляда години и да се издигат далеч над главите на нашите смъртни. Като такива те са символи и пазители на неограничена сила, дълголетие и безвремие. Една недокосната гора, осеяна с дървета от всякаква възраст, големина и вид, е нещо повече от мистериозно, магическо място – тя е един от енергийните резервоари на природата. В неговите граници стоят древни и нови стражи, пазители на универсалната сила, която се е проявила на Земята...
Скот Кънингам
Със сигурност пиша като жена от 21-ви век, така че съм много по-склонна да я разглеждам като триизмерна жена. Мисля, че продължаваме да измисляме този упорит проблем на жената, която се оценява по външния си вид, а не по нейните постижения. Ние сме много по-склонни да попитаме: красива ли беше Клеопатра?
Стейси Шиф
Според моя опит съпротивата винаги се проявява, когато се опитвате да преминете от по-ниско ниво към по-високо ниво или да се идентифицирате с по-смела част от себе си или с по-висшата си природа. Така че това е тази отрицателна отблъскваща сила. Това е вид дракон, който трябва да убиваме всеки ден, ако сме артисти или предприемачи.
Стивън Пресфийлд
Да мълчиш при видът на злото също е вид зло.
Сю Монк Кид
Ако родителите ви са ви игнорирали, или ако просто не са емоционално достъпни, или ако крещят много, това е вид травма.
Такър Макс
Насилието буквално е лепило на цикълът на живота, но все пак мисля, че ние сме единственият вид, който го върши злонамерено.
Тейлър Шеридан
Основното страдание на нашата съвременна цивилизация е, че не знаем как да се справим със страданието вътре в нас и се опитваме да го прикрием с всякакви видове потребление.
Тик Нят Хан
Седях в офиса си, когато някой ми се обади, за да ми каже, че два леки самолета са се сблъскали със Световния търговски център. Пуснах телевизора си; не след дълго имаше това шествие от хора от всякакъв вид, които вървяха по улицата. Това, което си спомням най-много, беше мълчанието на тази тълпа; нямаше звук.
Том Улф
Шефовете трябва да санкционират дрямката, вместо да очакват работниците да работят цял ден без почивка. Те дори могат да открият, че щастието на работниците - или това, което видовете ръководство наричат "резултати от удовлетвореността на служителите" - може да се подобри.
Том Ходжкинсън
Хората се делят на два вида: хора на словото и хора на действието. Първите говорят, вторите действат. Аз съм от двете групи. За мен няма средства, позволяващи ми да се изразя адекватно. Аз на никого не мога да обясня своите замисли. Аз не конкретизирам. Никога нямам време да размишлявам за тях. Аз работя през цялото време.
Антони Гауди
Всеки е свободен да говори глупости. Главното е да ги прави със сериозен вид.
Антъни де Мело
Предишна
1
...
14
15
(Текуща)
16
...
50
Следваща