Quotes.bg
Начало
Автори
Цитати на деня
Популярни цитати
Теми
Цитати на тема "Вид" - страница 12
Външният вид създава образа. По него ние си създаваме представа за личността.
Мая Плисецкая
Всеки жив човек на този свят е просяк в един или друг вид - всеки един, голям или малък.
Уилям Сароян
Наслаждавам се на съдебната зала като на друг вид сцена, но не толкова забавна като Бродуей.
Мей Уест
Къде започва лъжата? Там, където започваме да си даваме вид, че нямаме тайни. Да бъдеш честен означава да бъдеш самотен.
Макс Фриш
Често се твръди, че ако човешкият род се провали на Земята, някой друг вид ще вземе надмощие. Но в смисъл на развиваща се интелигентност, това не е вярно. Ние сме или скоро ще сме изчерпали необходимите природни предпоставки на тази планета. Без въглища, земно масло и висококачествени руди други видове няма да са способни да извършат дългото изкачване от примитивните условия до високо-технологично ниво. ... Ако ние се провалим, тази планетна система също ще се провали, що се отнася до интелекта.
Фред Хойл
Телевизията е демокрация в най-грозния й вид.
Пади Чайевски
Веднъж да се опиташ да се опреш на закона на религията, отваряш път за всеки вид нетолерантност и религиозни преследвания.
Уилям Бътлър Йейтс
Мисля, че много често, когато мислим, че се стремим към най-доброто за нашите деца, това, което всъщност правим, се опитва да ги позиционира за конкурентни успехи в интензивно управляван вид общество. Не съм сигурен, че това винаги води до добрия живот или до щастието.
Майкъл Сандел
...независимостта на мислите е най-благородният вид аристократизъм.
Анатол Франс
Винаги съм обичал прасета: формата им, вида им и факта, че са толкова интелигентни.
Морис Сендак
Искам да кажа, че да си дете, да си дете, да си създание без сила, без джобни пари, без пътища за бягство от какъвто и да е вид. Така че не исках да бъда дете.
Морис Сендак
Силните хора не гледат на прическата, маниерите и външният вид, силните хора гледат в очите.
Никол Кидман
Винаги е било и завинаги ще бъде невъзможно робството или какъвто и да е вид или форма на несправедливост да създаде велик поет.
Робърт Ингерсол
Трябва да се направи нещо, когато откриете противоположна група желания от този вид на преден план във вашата категория силни желания. Трябва да задействате процес на състезание, от който един трябва да излезе победител, а другият да бъде победен.
Робърт Колиър
Ако ме смятате за глупак на основание, че съм безгрижен, тогава аз, от своя страна, се задължавам да не ви смятам за умен само защото имате сериозен вид.
Сидни Смит
Разговорът създава нов вид мрежа в организациите. Настоящите мрежи се използват за конкурентно предимство, но разговорът е фокусиран върху насърчаването на хората да реализират своя потенциал.
Тиодор Зелдин
Научих много в правителството и научих много, след като напуснах правителството. Видът на пътуването да бъдеш в правителството е, че започваш от най-популярния и най-малко способния си и завършваш с най-способния и най-малко популярен.
Тони Блеър
Любовта е това, което остава, когато влюбеността си тръгне. Тогава когато ти се притесняваш за човека и се надяваш, че е щастлив, но вече не изпитваш никакви илюзии относно него. Този вид любов не е много вълнуваща, няма страст, и всичко останало, всичко което с времето изгаря всичко това, което постоянно търсиш. Но в крайна сметка, точно такава любовта е важна.
Тони Парсънс
Подобно на повечето диктатори, полковник Кадафи мрази метрополията. Неговата визия за Либия е вид бедуинско романтично средновековие, подозрителен към университети, театри, галерии и кафенета, и така наблюдава жителите на градовете с параноично подозрение.
Хишам Матар
Висше благоразумие е да приемете трудното решение да оставите този свят във такъв вид, в който сме го заварили.
Балтазар Грасиан
Съзерцанието на красота от всякакъв вид, води ви води до пределите на вашето собствено "аз"... пробужда в нас способности към самопожертване.
Бенжамен Констан
Идеалът на бихевиоризма е да се премахне принудата: да се прилага контрол чрез промяна на околната среда по такъв начин, че да се засили видът на поведение, което е от полза за всички.
Бъръс Фредерик Скинър
Предишна
1
...
11
12
(Текуща)
13
...
50
Следваща