Quotes.bg
Начало
Автори
Цитати на деня
Популярни цитати
Теми
Цитати на тема "Става" - страница 31
[Олдъс Хъксли] сравни мозъка с "редуцир-вентил". При обикновеното възприятие сетивата изпращат огромен поток от информация към мозъка, който след това мозъкът филтрира до струйка, която може да управлява с цел оцеляване в силно конкурентен свят. Човекът е станал толкова рационален, толкова утилитарен, че струйката става най-бледа и тънка. Той е ефикасен за просто оцеляване, но отсява най-удивителната част от потенциалния опит на човека, без той дори да го знае. Изключени сме от собствения си свят.
Том Улф
След като изследвате живота извън работата, той става пристрастяващ. Колкото по-малко работите, толкова по-малко искате да работите. В началото странният свободен следобед изглежда като фантастичен лукс. Не след дълго избирате четиридневна седмица. Тогава четиридневната седмица се превръща в непоносима нужда от вашето време, така че намирате начин да преминете към тридневна седмица.
Том Ходжкинсън
Законите на сърцето са най-важните от законите, и трябва да се живее именно по тях. За тях нищо не е казано в десетте заповеди, но ще ви кажа, сърцето е сърце, но то не по-малко от очите трябва да бъде отворено, и то широко отворено. Трудно е да се придържаш към определени принципи, когато става въпрос за логиката на сърцето.
Антонио Табуки
Аз съм човек, който не трябва да има много свободно време. Но когато става дума за ваканция, обичам да издърпам щепсела напълно. Всичко е за дъщеря ми - вече не съм звездата на моя собствен филм.
Антъни Бурдейн
- Понякога ми се иска да имаш повече хумор. - Все пак не бих рискувал да го използвам. Мисля, че това е последната ни защита. И е по-добре да го запазите до момента, когато става дума за живот и смърт.
Торни Линдгрен
Родителите трябва да подкрепят децата си без значение какво става.
Трейси Морган
Моят праг на болка е доста висок, когато става въпрос за суета.
Трини Уудол
Лесно ми е да обличам други жени, но когато става въпрос за себе си, ми е много трудно. Преди нямах особен интерес към дрехите. Сега му се радвам повече и обръщам много повече грижи и внимание. Но много пъти го бъркам и съм като всяка друга жена: уча се от опита.
Трини Уудол
Всичко на света става по нечия вина.
У. Брус Камерън
Цялата теологична ера ми става неприятна.
Уилфред Оуен
Във време, когато започват да се появяват по-млади писатели и е неизбежно да ставате по-малко модерни, във време, когато индустриалният натиск се прилага все повече и повече върху книгите, как да поддържате книга, която сте написали преди 28 години, да се продава добре всяка година? Защото наистина става все по-трудно.
Уилям Бойд
В цяла Индия, докато осемнадесети век отстъпва място на деветнадесети, нагласите сред британците се променят. Мъже, които проявяваха твърде голям ентусиазъм към индуизма, към индийските практики или дори към своите индийски съпруги и англо-индийски деца, откриваха, че климатът става ясно студен.
Уилям Далримпъл
Всичко става по-просто, ако разбереш, какво да правиш.
Уилям Дитрих
Любовта е романтично привличане, от което омекват коленете и въобще човек става доста безполезно същество.
Уилям Пол Йънг
...окото става нечувствително към липсата на красота в даден обект и дори го намира за приятно, особено ако свикне за известно време.
Уилям Хогарт
Ние сме отчуждени от собствената си по-дълбока физиология, защото вече не сме в контакт с природата. Вместо това ние контролираме природата чрез замърсяване на въздуха, отопление, технологии. Но трябва да знаете, че имате дълбочина в себе си, която трябва да бъде стимулирана. Ако не се стимулира, става по-слаб, като мускул, който вече не се използва.
Уим Хоф
Властта става роб на страстта толкова лесно и на непризната страст най-лесно от всички.
Уолтър Джон Уилямс
Ако можете да се справите с горещи емоции, тогава можете да учите за SAT вместо да гледате телевизия и можете да спестите повече пари за пенсия. Не става въпрос само за блата.
Уолтър Мишел
Да мислиш за здраве, когато си заобиколен от привидностите на болестта, или да мислиш за богатство, когато си сред привидностите на бедността, изисква сила, но всеки, който придобие тази сила, става ръководител. Този човек може да победи съдбата и да има това, което иска.
Уолъс Д. Уотлъс
Този, който нищо не очаква от себе си, става зависим от другите.
Уте Ерхард
Не забравяйте, не само, че човешката кръв вода не става, но и че по-трудно се почистват от килими.
Филис Дилър
Посланието, което се надявам да изпратя, е само примерът да бъдеш себе си. Казвам това на студентите си: Не става въпрос за копиране на мен или на моите логически системи. Става въпрос да си позволиш да бъдеш себе си.
Франк Гери
Предишна
1
...
30
31
(Текуща)
32
...
50
Следваща