Quotes.bg
Начало
Автори
Цитати на деня
Популярни цитати
Теми
Цитати на тема "Става" - страница 2
Бедната мъдрост често става роб на богатата глупост.
Уилям Шекспир
Стратегията е за правене на избор, компромиси; става дума за съзнателно избиране да бъдеш различен.
Майкъл Портър
Аз съм за това да се помогне за просперитета на всички страни, защото, когато всички ние сме проспериращи, търговията с всеки става по-ценна за другия.
Уилям Тафт
Минутно удоволствие често става причина за дълги страдания.
Кристоф Виланд
Фотографията е реалност, толкова фина, че става по-реална от реалността.
Алфред Щиглиц
Слабостта на позицията става слабост на характера.
Алберт Айнщайн
В твореца има двама души - поет и занаятчия. Един се ражда поет, а друг става занаятчия.
Емил Зола
Не вярвам в песимизма. Ако нещо не става така, както искате, продължавайте напред. Ако мислите, че ще вали, ще завали.
Клинт Истууд
Вървейки през живота, изведнъж забелязваме, че ледът под краката ни става все по-тънък и тънък, и виждаме как около нас се провалят под него нашите връстници.
Робърт Луис Стивънсън
Изпразни ума си, бъди безформен - като вода. Ако сложиш водата в чаша, тя става чаша. Ако я сложиш в бутилка, тя става бутилка. Ако я сложиш в чайник, тя става чайник. Водата може да тече и може да бушува. Бъди вода, приятелю.
Брус Лий
Всяка жена, сядайки пред тоалетната масичка, става художник и се потапя в света на изкуството. По-точно получава този шанс.
София Лорен
Не можеш винаги да контролираш това, което става извън теб, но винаги можеш да контролираш какво става вътре в теб.
Уейн Дайър
Става ми лошо, когато критиците кажат, че съм майстор на популярния роман. Какво тогава е непопулярният роман?
Ъруин Шоу
Четейки биография, помнете, че истината никога не става за публикуване.
Джордж Бърнард Шоу
Музиката стои на второ място след мълчанието, когато става въпрос да за изрази това, което е неизразимо.
Олдъс Хъксли
С възрастта вятъра става все по-силен. И той е винаги в лицето.
Пабло Пикасо
Когато у коя да е религия възникне претенцията да застави цялото човечество да приеме нейната доктрина, тя става тирания.
Рабиндранат Тагор
Зле си представям, какво става с хората: те не се учат по пътя на разбиране. Те се учат по някакъв друг начин - по пътя на механичното запомняне или нещо различно. Тяхното знание е толкова крехко!
Ричард Файнман
Всеки, който желае да излезе от общото стадо, става обществен враг. Защо, моля кажете?
Франческо Петрарка
При нас има много мъжество като цяло, но и твърде малко когато става дума в частност.
Хелън Келър
Любовта, която желае да бъде само духовна, става сянката, а ако тя е лишена от духовно начало, то тя става пошла.
Хенрик Сенкевич
Колкото по съвършена е техниката на предаване на информация, толкова по-обикновено, пошло и сиво става съдържанието й.
Артър Кларк
Предишна
1
2
(Текуща)
3
4
...
50
Следваща