Quotes.bg
Начало
Автори
Цитати на деня
Популярни цитати
Теми
Цитати на тема "Било" - страница 6
Това, което днес се нарича музика, твърде често е само маскировка за монолога на властта. Въпреки това и това е върховната ирония на всичко това, никога досега музикантите не са се опитвали толкова много да общуват с публиката си и никога досега тази комуникация не е била толкова измамна. Музиката сега изглежда едва ли е повече от някак тромаво извинение за самоувеличаването на музикантите и растежа на нов индустриален сектор.
Жак Атали
При ангелите има крила, но ако те умеят да леят без криле, то това би било наистина удивително.
Жак Фреско
Щастието е нищо, временни моменти тук и там и затова ги обичам. На мен би ми било скучно ако бях щастлива през цялото време.са разочаровани романтици.
Зоуи Салдана
Напълно интегрирана култура би била като динозаврите, които трябваше да загинат, защото вече не бяха в състояние да се адаптират към промените във външната среда.
Карол Куигли
Никоя робска система никога не е била в състояние да продължи да функционира върху робите, осигурени от собственото му биологично размножаване, тъй като скоростта на човешкото възпроизводство е твърде бавна и разходите от детска смъртност и години на непродуктивно поддържане на младите правят това прекалено скъпо. Тази връзка е една от основните причини за американската гражданска война и е била още по-важна за унищожаването на древен Рим.
Карол Куигли
Аз съм буквално най-лошият човек, който да пази тайни. Бих била най-лошият шпионин на всички времена.
Кери Ръсел
Би било особено трагично, ако хората, които най-много ценят идеалите за мир, които са най-разтревожени за политическо сътрудничество в по-широк от националния мащаб, направи грешката да подценяват темпото на икономическите промени в съвременния ни свят.
Лестър Пиърсън
Когато човечеството е напредвало, това е ставало не защото е било трезвомислещо, отговорно и внимателно, а защото е било дръзко, бунтуващо се и незряло.
Том Робинс
Шърли Темпъл била снимана през воал. Мен би трябвало да ме снимат през балатум.
Талула Банкхед
Основната задача на всички църкви е била една и съща: да внушава на бедните младежи, че за тях няма щастие на тази земя, а то им е приготвено на небесата, а също и че каторжният труд за всеки чужди чичко е богоугодно дело.
Максим Горки
Овцата със златно руно не е била богата. (112)
Станислав Йежи Лец
Струва ми се, че където и да съм гледал филм, който се е провалил, това обикновено е било поради намесата на някой ужàсен комитет.
Джон льо Каре
Религията навсякъде и за всички народи е била само юзда.
Николай Пирогов
Не вярвам в чудесата – би било твърде просто.
Жан Ростан
Надявам се никога да не се нуждая да вярвам в Бог. Това би било ужасно признание за провал.
Кенет Тайнън
Френската система на задължителна военна служба справедливо обединява представители от всички класи; а нашата се състои от измета на тази земя - само от измета на земята. Би било чудесно, но само можехме след това да извлечем толкова много от тях.
Артър Уелсли Уелингтън
Никога не мисли, че си видял последното от каквото и да било.
Юдора Уелти
За да елиминираме несъответствието между плановете на хората и получените резултати е необходим нов подход. Морфологичното мислене подсказва, че този нов подход не може да бъде реализиран чрез повишено изучаване на специализирано знание. Този морфологичен анализ навежда на мисълта, че основният факт, че всяко човешко същество е потенциален гений, е бил пренебрегнат. Образованието и разпространението на знание трябва да добият форма, която позволява на всеки ученик да развие интерес към каквото и да било, стига то да развива неговия гений, за да не бъде обезсърчен. Същата перспектива важи и за гения на народите като цяло.
Фриц Цвики
Не очаквам хората да ме разберат. Това би било доста арогантно. Мисля, че на света има много хора, които никой никога не ги разбира.
Бьорк
Никога не ми е било приятно да работя във филм.
Марлене Дитрих
Моята майка ме е възпитала в мен чувство за безгранична любов. Възможно е да съм била непоносима в младоста си, но сега аз съм любеща.
Анджелина Джоли
Да свърже любовта със секса е била от най-причудливите идеи на Създателя.
Милан Кундера
Предишна
1
...
5
6
(Текуща)
7
...
51
Следваща