Quotes.bg
Начало
Автори
Цитати на деня
Популярни цитати
Теми
Цитати на тема "Било" - страница 50
В много скверни времена нашата интелигенция е била мъченически величествена. Но като цяло тя не е чиста вода ненапита спрямо изкушенията на властта. Още от държавния преврат през 1881 г. тя е идейно съпричастна и личностно участваща в немалко авторитарни режими в модерната ни история. Поклон на нашата интелигенция, но не на всички от тях.
Андрей Пантев
Помня какво каза майка Тереза пред Би Би Си. На въпроса "Кой е виновен за глада по света", тя отговори: "Аз". Тя, спасителката, казва така. Всеки от нас следва да произнесе нещо приблизително. Подобно признание липсва днес. И обикновено винаги така е било.
Андрей Пантев
Никога една нация не е била защитавана, ако хората са отказвали да поемат защитата й.
Джордж Патън
Ако искате да бъдете Наполеон, винаги мислете първо за мисията! Забравете за военния правилник. Той е написан от хора, които никога не са участвали в битка. Те са писали за нещо, което им е било казано от другите.
Джордж Патън
Ние ще победим, защото никога няма да загубим! Не може да си защитен, ако отказваш да поемеш защита. Войните се губят първо мислено, а след това на практика. Никога една нация не е била защитавана, ако хората не са пожелавали да поемат защитата й.
Джордж Патън
Някак съдбата е била благосклонна към мен. Но това не е дошло даром. Имало е много лишения. Хората виждат само блясъка на нашата професия, но аз познавам и двете страни на медала.
Димитър Рачков
"Смъртта би била за мен благословено облекчение." - в интервю малко преди смъртта си.
Лени Рифенщал
Вярата, дори в най-добрите случаи, не е била нищо повече от плаха надежда за доказателства.
Клифърд Саймък
Като по-млада изпитвах комплекса на Електра, вероятно и днес още не се е заличил. Не, в никакъв случай не съм искала да убивам майка си, много силно я обичах, но трябва да призная, че винаги съм била момичето на татко. Но това често се случва между бащи и дъщери. В спомените ми са всичките онези дрямки следобед като малка, подпряла глава на неговия огромен корем - трудно ми е сега да си представя по-щастлив момент.
Изабела Роселини
"Би било срам да не ви приемем в Европа, защото се приемат чужденци, а вие определено не сте такива. Вие сте европейци толкова, колкото и французите." Пред студенти от СУ.
Никола Саркози
Лекомислието винаги е било приятелка на красавиците.
Секст Проперций
Спомни си как бях посърнал, а сега пак имам крила, любовта към живота ме върна, значи истинска е била.
Добромир Славчев
Колкото по-силно е страданието, колкото по-малко то се разкрива пред погледа на създанията, толкова повече то Те кара да се усмихваш, о, Боже мой! И ако по невъзможност Ти не би го узнал, аз пак бих била щастлива да страдам с надежда, че може би със сълзите си бих могла да попреча или да удовлетворя, макар и един само грях, извършен против вярата.
Тереза от Лизио
Ние не стигнахме до тези неща (до масови протести като в в много други през 2011 г. – бел.цит.). България се оказа едно... малко вкиснато такова, малко бедничко, но островче на стабилност – както винаги е била. Ние не стигаме до крайност. Винаги сме или така, или така, но не стигаме до някакви зловещи крайности.
Калин Терзийски
Сенатът предложил да нарекат месец Септември на името на Тиберий, както това било направено с неговите предшественици Юлий Цезар и Август, а той отвърнал: - А какво ще правите, ако имате тринайсет цезари?
Тиберий
С течение на времето започнал и да граби. ... Конфискувал имуществата на първенците в Галия, Испания, Сирия и Гърция въз основа на безсмислени и безсрамни обвинения: така единственото обвинение срещу някои било, че част от имуществото им е... в налични пари (Според тогавашните разбирания наличието на парични средства в брой внушавало подозреднието за подготовка на преврат – Бел.ред.). Също на много общини и частни лица отнел старите привилегии, правото да използват рудниците и да събират данъците. А изгонения от поданиците си партски цар Вонон, който, мислейки се за закрилян от римския ноарод, тръгнал с огромно богатство да търси убежите в Антиохия, ограбил и убил коварно.
Тиберий
Би ми било много интересно да се срещна с Фишер. Той е единственият жив ексшампион, когото не познавам лично. Идеята на Фишер е играта да се върне в своя първичен образ, както се е играла преди хиляди години, когато не е имало никакви книги. По този начин всичко би зависело от таланта, а не от домашните разработки с компютър, както често се случва сега.
Веселин Топалов
"Елън Уайт прие една идея [амалгамация на хора с животни], която по това време беше разпространена и 26 години след първата публикация бе отстранена по добра причина от нейните книги. Пророци не са безгрешни. В противен случай би било ненужно да се апелира за изпитване на пророчеството. Признателност и доброжелателна критика не се изключват взаимно.” (Klaus Kästner, Ellen G. White und das Problem der "Artenvermischung", http://www.stanet.ch/sabbatschule/pdf-dateien/aktuelles/egw%20amalgamation%20kaestner%20poehler.pdf)
Елън Гулд Уайт
Когато бях достатъчно голям да разбера, че месото е било добито с убийство, аз го приех като неуместен начин за използване на нашата мощ да хванем по-слабо същество и да го осакатим. То е подобно на начина, по който хулиганите биха тормозили по-малките деца в училище.
Ривър Финикс
Почти във всички случаи, когато свободата е била потъпквана, това е ставало в името на някаква нова, обещана на народа свобода.
Фридрих Хайек
Не съществува нищо такова, което не би било средно състояние между битието и нищото.
Георг Хегел
Любовта към Бога невинаги е единна с любовта към доброто. Ех, да би било толкова просто! Какво е добро, ние знаем, записано е в Божиите повели. Но Бог не е единствено в скрижалите, те са само най-малката част от него. Можеш да се придържаш към тях и да бъдеш далеч от Бога.
Херман Хесе
Предишна
1
...
48
49
50
(Текуща)
51
Следваща