Quotes.bg
Начало
Автори
Цитати на деня
Популярни цитати
Теми
Цитати на тема "Било" - страница 5
Какво по-очарователно от откриването на живота, който еволюира изцяло независимо от живота тук на Земята? На много хора би им било приятно да научат, че не сме съвсем сами в този обширен студен космос. Но се надявам, че нашите сонди Марс няма да открият нищо. Би било добра новина, ако открием, че Марс е напълно стерилен. Мъртви скали и безжизнени пясъци биха повдигнали духа ми.
Ник Бостром
Като писател не можете да си позволите лукса да бъдете обезкуражени и да се откажете, когато бъдете отхвърлени, било то от агенти или издатели. Абсолютно трябва да орете напред.
Огастин Бъроуз
Амбицията ми винаги е била да се намали подпорите на сградата до минимум. Колкото повече намаляваме носещите конструкции, толкова по-дръзка и важна е архитектурата. Това е работата на живота ми.
Оскар Нимайер
Бих искал да ви предложа, че причината за всички икономически проблеми е, че имаме икономическа система, която се опитва да поддържа еднаква стойност между две неща, които би било по-добре да се признаят от самото начало като неравностойни.
Пол Дирак
Икономиката никога не е била мрачна наука. Би трябвало да е реалистична наука.
Пол Самюелсън
"Теория на интерактивното решение" може би би било по-описателно наименование за дисциплината, която обикновено се нарича Теория на игрите.
Робърт Ауман
Всяко човешко творение, било то литература, музика или живопис, - това винаги е автопортрет.
Самюел Бътлър
Ако у вас се е появила една мисъл за година, значи, годината не е била напразна.
Анри дьо Монтерлан
За мен това е най-добрият трофей, който можете да спечелите, и да го върнем обратно за всички фенове, които ни подкрепяха през цялото време, би било нещо специално.
Стивън Джерард
В края на краищата, ако не се съпротивлявате на очевидно неизбежното, никога няма да разберете колко неизбежно е било неизбежното.
Тери Игълтън
Маргарин? Това не е храна. Не можете да повярвате, че не е масло? Аз мога. Ако планирате да използвате маргарин в каквото и да било, можете да спрете да четете сега, защото няма да мога да ви помогна.
Антъни Бурдейн
Веригите на доставки не могат да понасят дори 24 часа прекъсване. Така че, ако загубите мястото си във веригата за доставки поради диво поведение, можете да загубите много. Това би било като да излеете цимент в един от вашите нефтени кладенци.
Томас Фрийдман
В светлината на вечността ще видим, че това, което искахме, би било фатално за нас и че това, което бихме избегнали, е от съществено значение за нашето благополучие.
Франсоа Фенелон
Безсмислено би било да се опитваме да впишем жените в мъжки модел на нагласи, умения и способности и катастрофално да ги принуждаваме да потискат своите специфично женски характеристики и способности, като продължават да се преструват, че няма различия между половете.
Ариана Хъфингтън
Наричам религията естествен авторитет, но тя обикновено е била замислена като свръхестествена власт.
Хърбърт Рийд
Вълнението, причинено от страх, е пропорционално не на опасността, а на нашето предчувствие за бедата, от която се страхуваме, било то реална или въображаема.
Бернард Мандевил
Историята на човешкото познание не е нищо повече от осъзнаването, че вчерашното благоговение всъщност е било пред срамни грешки.
Глен Грийнуолд
Би било прекрасно да имаш гуру; би било като да имаш социален работник или личен треньор, а не че хората, които имат някое от тях, непременно оценяват получените съвети.
Алегзандър Маккол Смит
Хората казват, че би било ужасно, ако направим всички момичета хубави. Мисля, че би било чудесно.
Джеймс Д. Уотсън
До 3000 г. пр.н.е. изкуството на Египет е било толкова зряло и толкова напреднало, че е изненадващо да се намери някой ученик на ранната култура, който предполага, че грубото съвременно изкуство на ранните вавилонци е продукт на цивилизация по-рано от тази на Нил.
Джеймс Хенри Брестед
Има голяма част от икономическата теория, която се преследва без по-добра причина от интелектуалното привличане; това е добра игра. Ние нямаме причина да се срамуваме от това, тъй като същото би било в сила и за много отраслите на математиката.
Джон Хикс
Тогава един ден си помислих, че би било прекрасно да направя цяла книга, да направя текста и рисунките си заедно и така започнах да правя детски книги.
Дик Бруна
Предишна
1
...
4
5
(Текуща)
6
...
51
Следваща