Quotes.bg
Начало
Автори
Цитати на деня
Популярни цитати
Теми
Цитати на тема "Било" - страница 3
Ако човечеството винаги е било последователно и мъдро, историята не би била дълга хроника на глупости и престъпления.
Джеймс Джордж Фрейзър
Дете, което е защитено от всякакви противоречиви идеи, е също толкова уязвимо, колкото дете, което е защитено от всякакви микроби. Инфекцията, когато дойде - и тя ще дойде - може да завладее системата, било то имунната система или системата на убежденията.
Джейн Смайли
В идеалния случай справедлива конституция би била справедлива процедура, организирана да осигури справедлив резултат.
Джон Ролс
Думите за мен бяха магия. Бихте могли да кажете дума и тя би могла да събуди всякакви образи или чувства или мразовито усещане или каквото и да било. Беше ми невероятно, че думите имат тази сила.
Ейми Тан
Без жените началото на нашия живот би било лишено от помощ, средата - от удоволствие, краят - от утеха.
Никола дьо Шамфор
Преувеличеното убеждение в познанията на противника винаги е било уязвимо място при разиграването на дебютите.
Александър Алехин
Тайната на моето влияние винаги е била в това, че то е останало тайно.
Салвадор Дали
Въпреки че съм имал успех в изследванията си и когато бях луд, и когато не бях, в крайна сметка чувствам, че работата ми би била по-уважавана, ако мислех и е действах като "нормален" човек.
Джон Наш
Винаги ми е било трудно с жените. Наистина не ги разбирам. Да започнем с това колко малко жени казват истината.
Барбара Картланд
Не познавам и един критик, който да е достигнал до същността на каквото и да било.
Артър Милър
Никой никога не е "защитавал" успешно каквото и да било – има само атаки, атаки и пак атаки.
Джордж Патън
Четейки за живота на големите хора, открих, че първата победа, която са спечелили е била над тях самите - самодисциплината е първото, което е дошло при тях.
Хари С. Труман
Ако сте били поразени от красотата на някоя жена, но не можете да си спомните с какво е била облечена, това означава, че тя е била облечена безупречно.
Коко Габриел Шанел
Не се бойте от нищо – всичко вече е било.
Виктор Шендерович
... ако някои си мислят, че четейки новини може да получат точна представа за което и да било място на планетата, то те са печално заблудени.
Брус Шнайър
Да се купуват книги, би било хубаво, ако можеше да се купува и времето, през което да ги четеш.
Артур Шопенхауер
Не съм нищо специално, в това съм сигурен. Аз съм обикновен мъж, с обикновени мисли и водя обикновен живот. Няма мои паметници и името ми скоро ще бъде забравено, но съм обичал една жена с цялото си сърце и душа и за мен това винаги е било достатъчно.
Никълъс Спаркс
Чета и наказателния кодекс, и Библията. Библията е жестока книга. Може би най-жестоката, която е била писана някога.
Жорж Сименон
И на Страшния съд ще бъде разкрито, че единственият смисъл на живота на земята е била Любовта...
Антоний Сурожски
Да се смее, макар и само за миг, никога не е било дадено на човека преди четиридесетия ден от раждането му, а след това се смята за чудо на преждевременното развитие.
Плиний Стари
Да назовеш деспота деспот винаги е било опасно. А в наши дни е също така опасно да назовеш робите роби.
Рюноске Акутагава
Когато си заобиколен от толкова много самотно живеещи хора, би било изключително егоистично да бъдеш сам.
Тенеси Уилямс
Предишна
1
2
3
(Текуща)
4
...
51
Следваща