Quotes.bg
Начало
Автори
Цитати на деня
Популярни цитати
Теми
Цитати на тема "Било" - страница 25
При посещението си във Вашингтон миналата Коледа вашият съпруг ни каза с голяма гордост, че не сте участвали в каквито и да било обществени дейности или услуги. Всъщност той те похвали за склонността ти да останеш вкъщи и да се грижиш за него.
Мари Бенедикт
В света има два типа хора. Само две. Овце и вълци. Корт беше вълк и той го знаеше. Последните няколко месеца го отслабиха донякъде, но вълкът винаги си е бил вълк и никога не е било по-очевидно за него, отколкото тук, в бара, заобиколен от сто овце.
Марк Грейни
Най-важният урок е следният: че в продължение на две поколения Америка е била без политическа визия за своята съдба. Не консервативна; не либерална. Има само две уморени индивидуалистични идеологии, които по своята същност са неспособни да различат общото благо и да обединят страната, за да го осигурят при настоящите обстоятелства. Ние сме управлявани от партии, които вече не знаят какво искат в голям смисъл, а само какво не искат в малък смисъл. Републиканците не искат програмите и реформите, които са наследство от Новия курс, Новата граница и Великото общество. Демократите не искат републиканците да ги съкращават. Но какви са крайните цели на партиите, независимо от размера и формата на правителството? Какво търсят по същество? Какъв образ на бъдещето управлява техните действия? Изглежда вече не знаят. Така че едва ли може да се очаква от публиката. Озоваваме се в Америка след визия.
Марк Лила
Винаги ми е било интересно, че няма кръвен тест - нищо, което да знам - за да се разграничат арменците от турците, християните от мюсюлманите, светците от грешниците, добрите от лошите. В крайна сметка кой наистина знае - може би Бог?
Марк Мустян
Тя стоеше до мен години наред, или беше момент? Аз не мога да си спомня. Може би я обичах, може би не. Имаше къща, а после нямаше къща. Имаше дървета, но не останаха. Когато никой не помни, какво има? Ти, чиито мигове са изчезнали, който се носиш като дим в отвъдното, кажи ми нещо, кажи ми каквото и да било.
Марк Странд
Как горяха онези огньове, които вече ги няма, как времето се влоши, как сянката на чайката изчезна безследно. Беше ли краят на сезон, краят на живота? Толкова ли отдавна е било, че изглежда, че никога не е било? Какво е това в нас, което живее в миналото и копнее за бъдещето, или живее в бъдещето и копнее за миналото?
Марк Странд
По-голямата истина ще бъде, че любовта, за която сте копнели, не е била достъпна за майка ви.
Марк Уолин
Що се отнася до мен, амбицията е най-опасното занимание в света. Никога не съм бил амбициозен или ако имам, това е било само по подразбиране.
Марко Пиер Уайт
И ако наистина мога да видя бъдещето, тогава какво означава това? Има ли смисъл в живота ни, ако всичко вече е навън и само чака да се случи? Защото ако беше така, тогава животът наистина би бил ужасно чудовище, без шанс да избяга от съдбата, от съдбата. Би било като да четеш книга, но да я четеш назад, от последната глава надолу до глава първа, така че краят вече ти е известен.
Маркъс Седжуик
Тази държава е основана на принципи на равенство и справедливост и би било добре да си спомните това. Не мисля, че би помогнало на вашия бизнес хората да мислят, че имате негативни чувства към която и да е група.
Марта Хол Кели
Ако маркетолозите биха могли да разкрият какво се случва в мозъка ни, което ни кара да избираме един бранд пред друг - каква информация преминава през филтъра на нашия мозък, а каква - не, това би било ключово за истинското изграждане на брандове на бъдещето.
Мартин Линдстрьом
През целият си живот съм била много силна.
Мартина Стоесел
Човешката цивилизация винаги е била заета с издигането на стени.
Марчело Ди Чинтио
Вярвам, че ако мъж не предложи да плати цялото нещо, когато те покани на среща, не е бил научен правилно. Но също така вярвам, че ако една жена на среща му позволи да плати за цялото нещо, без поне да предложи да плати половината, тя не е била научена правилно.
Матю Хъси
Тъй като жените придобиват права, семействата процъфтяват, както и обществата. Тази връзка се гради на проста истина: Всеки път, когато включите група, която е била изключена, вие сте от полза за всички. И когато работите в световен мащаб, за да включите жени и момичета, които са половината от всяко население, вие работите в полза на всички членове на всяка общност. Равенството между половете повдига всички. Правата на жените и здравето и богатството на обществото се увеличават заедно.
Мелинда Гейтс
Не искам да казвам нещо нахално като "домът е там, където е сърцето", но домът определено е там, където е сърцето. И сърцето ми е и винаги е било с теб.
Мелиса Сенейт
Едно от най-мощните му оръжия винаги е било "варварство": "ние" знаем, че "ние" сме цивилизовани, като се противопоставяме на онези, които смятаме за нецивилизовани, с онези, които не - или не може да им се вярва - споделят нашите стойности.
Мери Биърд
Може би душата не е била основа, а мозайка, съставена от безброй малки прозрения и трансцендентни моменти.
Мери Джо Пътни
Би било особено утешително да вярвам, че имам отговора на въпроса Какво се случва, когато умрем? Дали светлината просто изгасва и това е – милионната дрямка? Или някаква част от моята личност, моята аз-ност, ще се запази? Какво ще е усещането? Какво ще правя цял ден? Има ли къде да включа лаптопа си?
Мери Роуч
Не - това означава, че не е било. Така че не е необходимо.
Анатолий Приставкин
Хората отляво трябва да разберат по-добре какви са ползите от неравенството, а хората отдясно трябва да разберат по-добре какви са опасностите... Трябва да бъде правилно включен в американския демократичен дебат по начин, който всъщност не е било.
Ангъс Дийтън
Било е време, когато лицата, изпълняващи царската длъжност, били или философи, или пророци; следва да се предположи, в този момент държавата е управлявана най-добре.
Анджей Моджевски
Предишна
1
...
24
25
(Текуща)
26
...
51
Следваща