Quotes.bg
Начало
Автори
Цитати на деня
Популярни цитати
Теми
Цитати на тема "Било" - страница 23
Приспособяването на психичните структури към реалността предполага наличието на асимилиращи схеми, освен които всяка структура би била невъзможна.
Жан Пиаже
Паметта би била прекрасно нещо, ако тя не устройваше срещи на теб с призраците от миналото.
Итън Хоук
Всичко, което съществува на света, някое е било мечта...
Карл Сандбърг
Какво би било моето образование ... ако не ми помогна да разбера неизбежността на промяната?
Карлос Фуентес
Осъзнаването на това, че съм ирландец винаги е било част от мен и моята душа.
Колин Фарел
Американската конституция не е написана за защита на престъпниците; била е написана, за да защити правителството от превръщането в престъпници.
Лени Брус
Не би ли било хубаво, ако всички хора, които са самотни, биха могли да живеят в едно голямо общежитие, да спят в легла един до друг, да говорят, да се смеят и да поддържат светлините толкова дълго, колкото искат?
Лени Брус
Трудно е да заставиш човек да вникне и разбере каквото и да било, ако неговата заработка се осигурява и без разбирането му.
Адам Смит
Де се е чуло-видяло избор да стане, че да няма черпня. Не може. Така си е било, така си е и тъй ще отиде.
Алеко Константинов
Когато дойдох в Америка, исках да вляза във филмовия бизнес. И първото, което чух, беше: "Това е невъзможно." Казваха ми, че имам акцент и какво било това име Шварцен, Шницел или нещо подобно. Казваха ми, че е невъзможно името Шварценегер да стане име на звезда в киното. Обаче аз исках да направя точно това и в крайна сметка успях. Станах най-скъпоплатеният актьор и то само защото отказах да послушам песимистите.
Арнолд Шварценегер
Ако сега е лошо, от това съвсем не следва, че преди е било добре.
Валентин Домил
Кое по-рано е било: яйцето или кокошката? В началото е било словото.
Валентина Беднова
Баща ми казваше, че била силна жена, и аз съм сигурен, че една силна жена е по-силна и от мъж, особено пък ако таи и обич в сърцето. Според мен любещата жена е нещо почти непоклатимо."
Джон Стайнбек
...Самото заключение, че никога не може да изникне опасност, би било извънредно опасно.
Ейбрахам Линкълн
Властта днес е по-могъща от когато и да било, но и по-проклинана, от когато и да е.
Елиас Канети
Какво именно разбират хората под величие? Това е твърде многозначителна дума, че се съмняваш може ли въобще да се извлече от нея ясен смисъл. Какво само не е било наричано велико!
Елиас Канети
Кажете си "Благодаря" за всичко, което е останало зад гърба ви. Даже да е било неприятно и болезнено. Но то непременно ви е научило на нещо важно.
Елчин Сафарли
Какво може да даде един човек на друг, освен капчица топлина? И какво би било повече от това?
Ерих Мария Ремарк
Ако хората не вярват в приказките за феи и за духове, то съвсем не се дължи на нелепостта на тези приказки, а защото не им е било наредено да вярват в тях.
Клод Адриан Хелвеций
Знаете ли защо хората четат много повече книги, отколкото когато и да било преди. Защото ужасната катастрофа на войната ги е накарала да осъзнаят, че техните умове са болни. Светът е страдал от всякакъв вид умствени трески, заболявания и нарушения, но никога не го е знаел. Сега нашите умствени терзания са очевидни. Сега ние всички четем жадно, скоростно, опитвайки се да открием - след като проблемът е приключил - какво се е случило с нашите умове.
Кристофър Морли
Смъкнаха му маската! По-късно се изясни, че това било лицето му!
Леонид Сухоруков
Ако мъжът се гордее със своето изкуство да се маскира, то от страна на жената би било глупаво да показва, че го е разгадала: да се пречи на мъжа да се наслаждава на собственото си хитроумие е крайно неразумно.
Маргарет Атууд
Предишна
1
...
22
23
(Текуща)
24
...
51
Следваща