Quotes.bg
Начало
Автори
Цитати на деня
Популярни цитати
Теми
Цитати на тема "Било" - страница 13
Няма да твърдя, че това е отклонение, което е предотвратило война, но въпреки това е било отклонение.
Нийл Армстронг
Смъртта настъпва за нас не само тогава, когато ние умираме, но даже и тогава, когато умират наши близки. Ние имаме в живота си опит със смъртта било и неокончателен.
Николай Бердяев
Има такива дни, когато аз мога да говоря с всеки за всичко. Просто защото утрото е било добро.
Питър Джаксън
За всяко добро дело, получено от ръцете на филантропи, трябваше да плати, ако не пари, то с унижение. Както Цезар е имал Брут, и тук всяка благотворително легло е било свързано със задължителна баня, както и всяко парче хляб е отровен с безцеремонен залез в душата. Не е ли по-добре да бъде гост на затвора? Там, разбира се, всичко се прави по строго установени правила, но затова пък никой не се суети в личните дела на джентълмена.
О. Хенри
Изкуството винаги е било прекрасно огледало на общественият строй.
Рихард Вагнер
Винаги е било и завинаги ще бъде невъзможно робството или какъвто и да е вид или форма на несправедливост да създаде велик поет.
Робърт Ингерсол
Рано или късно идва криза в делата ни и как ще се справим с нея определя бъдещото ни щастие и успех. От началото на времето всяка форма на живот е била призована да посрещне такава криза.
Робърт Колиър
Винаги сте живели претенциозен живот, а не истински живот - симулирано съществуване, не истинско съществуване. Всичко за теб, всичко, което си, винаги е било претенциозно, никога истинско, никога реално.
Томас Бернхард
Науката е най-важното, най-прекрасното и нужното в живота на човек, тя винаги е била и ще бъде висше проявление на любовта - тогава когато, един човек побеждава природа и себе си.
Антон Чехов
Винаги трябва да пазиш в себе си тази ярост, която ти е била дадена по рождение.
Венсан Касел
Мисля, че феминистките определено са подценявали ролята, която жените са имали в исторически план. Мисля, че бих била несигурна, ако трябва да бъда мъж; има толкова голям натиск върху вас.
Вивиан Уестууд
Имам твърде много продукти и се опитвам да го обуздая и да продам повече от основната си колекция. Иска ми се да не се налага да проектирате толкова често; би било добре, ако можете да продължите да продавате едни и същи неща в продължение на няколко години и да не се налага да правите нови неща през цялото време.
Вивиан Уестууд
... Бих се ужасил, ако класическите мюзикъли бъдат преведени в 3D. Защото не са заснети за този формат. Би било естетически неправилно и физиологично също: натоварване на очите. Това е същата грешка като оцветяването на черно-бели филми.
Вим Вендерс
Ако ще тренирате тялото си, би било много добре също да тренирате мозъка си.
Голди Хоун
Готов съм да умра. Ако човек разбере, че той може да умре било днес, било утре, той започва да цени всеки миг. И се грижи за всеки миг от своят живота, така че, ако умре утре, няма да го е срам за последните му дела.
Джет Ли
Важно е било и ще бъде винаги само онова, което е необходимо за благото не на един човек, а на всички хора.
Лев Толстой
Всяка жена си спомня с кого е била забравена.
Люсил Бол
Не се предавай. Продължавай. Винаги има шанс да се натъкнеш на нещо страхотно. Никога не съм чувала за човек, който да е попаднал на каквото и да било, докато просто си е седял.
Ан Ландърс
Една от най-страшните и най-разпространените глупости е да се правят големи приготовления за живота, под каквато и да било форма.
Артур Шопенхауер
Пази някои сувенири от своето минало - как иначе би повярвал, че не е било мечта?
Ашли Брилиант
Впрочем какво по-страшно наказание от въображаемото изживяване на нещо, което би могло да бъде и не е било?
Блага Димитрова
Ако жената изживява най-силно любовта в споделянето с приятелка, то мъжът я изживява най-дълбоко в мълчанието. Каква тайна, гъста наслада се крие в това безмълвие, всеки мъж сам си знае. Може би това е ревнивото чувство на собственик, който не допуща да сподели любимата с друг? Може би това е израз на закрила и нежност към жената? Може би това е стеснението, което в любовния миг е било изтласкано от страстта, за да нахлуе след това с по-голяма сила? А може би това е мъжкият инстинкт да спечели жената завинаги: защото само мълчаливият, дискретен мъж е истински мъж в очите на една жена.
Блага Димитрова
Предишна
1
...
12
13
(Текуща)
14
...
51
Следваща