Quotes.bg
Начало
Автори
Цитати на деня
Популярни цитати
Теми
Цитати на тема "Било" - страница 11
Ако хората бяха ангели, правителството не би било нужно. Ако хората бяха управлявани от ангели, не би бил нужен какъвто и да било контрол над правителството.
Джеймс Мадисън
Науката се движи с духа на приключение, характеризиращо се както с младежка арогантност, така и с вярата, че истината, веднъж открита, би била проста и хубава.
Джеймс Д. Уотсън
Обръщам се и бавно се отдалечавам и не поглеждам назад. Винаги е била моя вина, но аз съм такъв, какъвто съм. Никога не се обръщам назад. Никога.
Джеймс Фрей
Очарованието с коне предшестваше всяко друго нещо, което знаех. Преди да бъда майка, преди да съм писател, преди да знам фактите от живота, преди да съм била ученичка, преди да се науча да чета, исках кон.
Джейн Смайли
Може би след войната отново ще бъдем цивилизовани. Така е било винаги в миналото.
Джо Холдеман
Питаше се какво би било обществото, ако ние се социализирахме с канабис вместо опасни наркотици като алкохол и религия.
Джон Брънър
Колкото по-стари ставаме, толкова повече изглежда, че смятаме, че в миналото всичко е било по-добре.
Джуничиро Танидзаки
Мислех, че би било много хубаво да стана Пикасо или Рембранд, или ван Гог.
Дик Бруна
Бих искал да бъда по-прощаващ. Има моменти, когато ми е било трудно да прощавам на хора, които са ме предавали.
Ейми Тан
Мисля, че ако сте били жестоки към животните, тогава мисълта да ги изядете би била ужасяваща.
Елизабет Хърли
Внушението, или по-скоро автовнушението, е доста нова тема, но в същото време е стара като света. Това е ново в смисъл, че досега е било погрешно изучавано и в резултат на това погрешно разбирано; тя е стара, защото датира от появата на човека на земята. Всъщност автосугестията е инструмент, който притежаваме при раждането си и в този инструмент, или по-скоро в тази сила, се крие удивителна и неизчислима сила.
Емил Куе
Силата на самовнушението, позната през Средновековието. Силата на мисълта, на идеята е несъизмерима, неизмерима. Светът е доминиран от мисълта. Човешкото същество индивидуално също е изцяло управлявано от собствените си мисли, добри или лоши. Мощното действие на ума върху тялото, което обяснява ефектите на внушението, е било добре познато на великите мислители от Средновековието, чиято енергична интелигентност е обхващала цялото човешко знание.
Емил Куе
Проблемът за религията и проблемът за православното християнство не са едно и също нещо. Голяма част от това, което виждаме около себе си днес на неверие и критика, както и на отрицанието на нашите така наречени истини, се основава на факта, че религията е била до голяма степен изместена от вярата и доктрината е заменила живия опит. Именно този жив опит е основният елемент на тази книга.
Алис А. Бейли
Това беше само фраза, която преминаваше от уста на уста и никога не е била погълната напълно.
Исмаил Кадаре
Намерете добра мелодия и вашата композиция, каквато и да е била, ще бъде прекрасна и непременно ще се хареса. Това е душата на музиката, нейният живот, нейният смисъл, същността на композицията.
Йозеф Хайдн
Босна трябва да бъде светска държава. Несекуларна Босна би била терор.
Алия Изетбегович
Винаги съм била за по-малко правителство.
Кели Кларксън
Винаги съм била бизнесдама.
Ким Кардашиян
Не би ли било чудесно, ако можем да очакваме с нетърпение цял свят, в който никое дете няма да бъде изоставено?
Колин Пауъл
Така че мисля, че ако 11 септември ни научи на каквото и да било, то ни научи, че сме уязвими и уязвими по начини, които не разбрахме напълно.
Кондолиза Райс
Децата са гъсеници, а възрастните пеперуди. И нито една пеперуда не помни, какво е било да пълзи като гъсеница И обичат истински себе си.
Корнелия Функе
Провалът само показва, че решимостта ни да успеем не е била достатъчно силна.
Кристиян Боуви
Предишна
1
...
10
11
(Текуща)
12
...
51
Следваща