Quotes.bg
Начало
Автори
Цитати на деня
Популярни цитати
Теми
Цитати на тема "Природа" - страница 6
Морала няма нищо общо с религията... религията не само не служи като основа на морала, но е и враждебна спрямо него. Истинският морал трябва да бъде основан на природата на човек; религиозният морал винаги е закотвен само химери и на произвола на тези хора, които дават езика на бога, често противоречащ и на природата и на човешкия разум.
Пол-Анри Дитрих Холбах
Изберете само един майстор - природата.
Рембранд
Изкуството в природата е ритмично и има страх от принуда.
Робер Делоне
Ако природата не беше красива, нямаше да си струва да се познае, а ако природата не си струваше да познае, животът нямаше да си струва да се живее.
Жул Анри Поанкаре
Ако знаехме точно законите на природата и положението на Вселената в началния момент, бихме могли да предвидим точно положението на същата Вселена в един успешен момент.
Жул Анри Поанкаре
Най-добрите витамини измислени за женската природа - това са мъжете.
Софи Марсо
Всички ние трябва да погледнем в тъмната страна на нашата природа - там е енергията, страстта. Хората се страхуват от това, защото то държи парчета от нас, които сме заети да отричаме.
Сю Графтън
Когато гледате японската традиционна архитектура, трябва да погледнете японската култура и нейната връзка с природата. Всъщност можете да живеете в хармоничен, близък контакт с природата - това е много уникално за Япония.
Тадао Андо
Нашата представа за природата все повече се определя от научните разработки. И те станаха решаващи за представата ни за реалността.
Том Мейн
Човекът се гордее с това, че е единственото животно, което може да промени природата си, но когато реши да го направи, той се нарича фалшив.
Антон Шандор Ла Вей
...Ние откриваме в природата на човек ти основни причина за войната: като първа съперничество; като втора, недоверие, като трета жаждата за слава.
Томас Хобс
Вероятно внимателният заговор отразява моята личност. По природа съм педантичен. Не мога да си представя скоростно писане на нещо, което се случва да ми изскочи в главата.
Уилям Ландей
Това е едно от най-поразителните обобщения на биохимията - което изненадващо почти никога не се споменава в учебниците по биохимия - че двадесетте аминокиселини и четирите основи са, с малки резерви, еднакви в цялата природа.
Франсис Крик
Изкуството - това са цветята на живата природа.
Франц Грилпарцер
Най-общият закон в природата е справедливостта - принципът на баланс и симетрия, който ръководи растежа на формите по линиите на най-голяма структурна ефективност.
Хърбърт Рийд
Чувствам се, че не съм нищо, без дивата природа. Те са звездите. Чувствам се неудобно без тях.
Бинди Ъруин
Истинската природа на боговете е тази на магическите образи, оформени извън астралната равнина от мисълта на човечеството и повлияни от ума.
Дайън Форчън
Но природата на живота е, че никоя емоция няма да трае вечно...
Дейвид Зиндел
Аз не съм агресивен по природа и ми беше трудно да направя прехода към режисура.
Дженифър Ю Нелсън
Природата постави човечеството под управлението на двама суверенни господари, болката и удоволствието. Само за тях е да посочат какво трябва да правим, както и да определяме какво ще правим.
Джереми Бентъм
Мисли неотклонно само за великото. Повдигни природата до самият себе си, и нека Вселената отразява твоята душа.
Александър Довженко
Като дете не се интересувах от наука. Интересувах се просто от неща човешки, от човешката страна на природата, ако искате, и продължавам да се интересувам от това. Това е, което ме мотивира.
Джонас Солк
Предишна
1
...
5
6
(Текуща)
7
...
52
Следваща