Quotes.bg
Начало
Автори
Цитати на деня
Популярни цитати
Теми
Цитати на тема "Природа" - страница 5
Математика - това е езикът, на който е написана книгата на природата.
Галилео Галилей
Природата е щедра в действията си и пестелива в предлагането на причините.
Готфрид Лайбниц
Такава е човешката природа: никога не виждаме своето положение в истинската светлина, докато не го разберем от опита на по-лошо положение, и никога не ценим тези блага, които притежаваме, докато не ги загубим.
Даниел Дефо
Къщата ни гори и ние търсим другаде. Осакатената, преексплоатираната природа не е в състояние да се възстанови и ние отказваме да го признаем. От север на юг той страда от лошо развитие и ние сме безразлични. Земята и човечеството са в голяма опасност и ние сме отговорни.
Жак Ширак
Цветята са свободната красота в природата.
Имануел Кант
Прогреса празнува пирова победа над природата.
Карл Краус
Майката природа не се интересува дали се забавлявате.
Лари Нивън
Човек овладява природата, ненаучил се все още да владее себе си.
Алберт Швайцер
Човешката индивидуалност по своята природа не търпи отчуждение и самота, а жадува за съчувствието и доверието на себеподобните си.
Висарион Белински
Робството е основано на егоизма в човешката природа, а противопоставянето на робството - на човешката любов към справедливостта.
Ейбрахам Линкълн
Мъдростта не би казала нещо, което е противно на природата.
Ювенал
Последователност се намира в тази работа, чиято цялост и детайли са подходящи за случая. То възниква от обстоятелствата, обичаите и природата.
Витрувий
Всички машини произлизат от природата и се основават на учението и инструкциите на революцията на небесния свод.
Витрувий
Коректността е онова съвършенство на стила, което идва, когато едно произведение е авторитетно изградено на одобрени принципи. Произтича от рецепта, от употреба или от природата.
Витрувий
Но що се отнася до мен, императоре, природата не ми е дала ръст, възрастта е помрачила лицето ми и силата ми е увредена от лошо здраве. Ето защо, тъй като тези предимства ме провалят, ще спечеля вашето одобрение, както се надявам, с помощта на моите знания и моите писания.
Витрувий
Докато всички тела са съставени от четирите елемента, тоест от топлина, влага, пръст и въздух, все пак има смеси според естествения темперамент, които изграждат природата на всички различни животни по света, всяко според вида си.
Витрувий
Аполон в Делфи, чрез оракулното изказване на своята жрица, обяви Сократ за най-мъдрия от хората. За него се разказва, че той казал с прозорливост и голяма ученост, че човешката гръд трябва да бъде оборудвана с отворени прозорци, така че хората да не могат да държат чувствата си скрити, а да ги оставят отворени за гледката. Ех, дано природата, следвайки идеята му, ги беше построила така разгънати и видими за окото.
Витрувий
Магьосничеството работи срещу природата, магията работи с нея.
Аврам Дейвидсън
Книгите, както и животите, винаги са незавършени, дори когато свършват, защото да пишеш означава да се бориш със случайността, да налагаш определен фалшив ред върху безкрайната и безкрайно разочароваща природа на мисълта.
Марк Кингуел
Аз съм египетски мюсюлманин, образовал се в Кайро и Ню Йорк и сега живея във Виена. Съпругата ми и аз прекарахме половината от живота си на север, половината на юг. И изпитахме от първа ръка уникалната природа на човешкото семейство и общите ценности, които всички споделяме.
Мохамед ел Барадей
Мъжете не са кучета. Ние просто мислим, че сме и понякога се държим така, сякаш сме. Но, вярвайки в нашата благородна природа, жените имат невероятната сила да ни вдъхновят да живеем според нея.
Нийл Строс
Ако майката природа беше истински родител, тя щеше да бъде в затвора за малтретиране и убийства на деца.
Ник Бостром
Предишна
1
...
4
5
(Текуща)
6
...
52
Следваща