Quotes.bg
Начало
Автори
Цитати на деня
Популярни цитати
Теми
Цитати на тема "Природа" - страница 39
Цялата ни история е едно солидно доказателство, че човечеството не заслужава мозъка, който му е даден от природата. Ние сме гнило, безнадеждно племе и в крайна сметка има смисъл само да намерите най-доброто парче за себе си.
Бен Елтън
Гората е тихо място и природата е прекрасна. Не искам да седя и да се люлея. Искам да направя нещо.
Бен Монтгомъри
Има милиони американци, които по природа принадлежат в киносалоните, тъй като те принадлежат на политически митинги или в салони за гадания и на стрелбища. За тези милиони филмите са нещо като благодат - по-пищна версия на религията.
Бен Хеч
Основното предположение, че човешката природа е основно една и съща по всяко време, навсякъде и се подчинява на вечните закони извън човешкия контрол, е схващане, което само шепа смели мислители са се осмелили да поставят под въпрос.
Айзая Бърлин
Когато не даваш пари, това показва, че притежаваш дяволската природа.
Бени Хин
В природата ми е да бягам от връзки, защото никога не съм виждал добра.
Бетани Франкел
Когато наистина искате нещо и го свържете с разбирането на вашата природа, на вашето духовно същество и на закона, който ви управлява, вие ще продължите, независимо от случилото се. Нищо няма да ви спре.
Боб Проктър
Природата понякога се покрива с отровни петна от отвращение към нас.
Борис Адреев
Аз също съм агресивен в службата, въпреки че по природа съм пацифист. Такова е вътрешното ми противоречие.
Борис Щерн
Мисля си, че има нещо в самата природа на жената, което позволява на мъжа да си открива душата, да дели чувства, не изпитвайки при това унижение на мъжкото достойнство.
Брам Стокър
Ако наблюдавате как природата се справя с несгодите, като непрекъснато се обновява, няма как да не се научите.
Бърни С. Сийгъл
Не можете да отречете наученото; не можете да откажете пътуванията си; не можеш да отречеш природата на живота си.
В. С. Найпол
Вълнуващо и освобождаващо е да вярваме, че сме един от най-новите експерименти на природата, но какво ще стане, ако експериментът не е успешен?
В. С. Притчет
Основният ми език беше музиката, а моят учител беше природата.
Вангелис
Природата е гора на ужасите. Не е нужно да знам какъв нов начин е измислила да ме убие.
Виктор Метос
Хипотезата се явява необходимото спомагателно средство за прогресиращото познаване на природата.
Вилхелм Дилтай
Никога не съм имал учител и никога не съм имал уроци, освен самата природа.
Уим Хоф
Цивилизация е логична, природата - не.
Вис Виталис
Радостта и щастието по своята природа блестят по-ярко на фона на заобикалящия мрак.
Айлин Гоудж
Никой не знае природата на Бог или дори ако Бог съществува. В известен смисъл всички наши религии са литературни произведения на въображението.
Алан Лайтман
Срамежливостта не е най-лошото качество на природата, нали?
Алан Сноу
В реалния свят няма аргумент природа срещу възпитание, а само безкрайно сложно и моментно взаимодействие между генетичните ефекти и ефектите от околната среда.
Габор Мате
Предишна
1
...
38
39
(Текуща)
40
...
52
Следваща