Quotes.bg
Начало
Автори
Цитати на деня
Популярни цитати
Теми
Цитати на тема "Природа" - страница 36
Откритието започва с осъзнаване на аномалията, тоест с установяване на този факт, че някой от образите на природата е нарушил очакваните парадигми вдъхновени от развитието на нормалната наука.
Томас Кун
Съществуват малко области, в които научната теория, особено ако тя има преимуществено математическа форма, може да бъде непосредствено съотнесена с природата.
Томас Кун
Най-сложните и дълбоки аспекти на човешката природа могат да бъдат изразени само чрез думи.
Томас Маколей
Но никога не съм виждал доказателство, че съществуват такива закони на природата, още по-малко доказателство, че най-силният мотив винаги надделява.
Томас Рийд
Религиозността понякога ми изглежда като състояние на природата, небрежно скрито под агностичната повърхност, която е заучена и крехка.
Томи Виринга
Културата определя кои сме и как се виждаме. Ново отношение към природата предоставя пространство за ново отношение към културата и ролята, която играе в устойчивото развитие.
Уангари Маатаи
Чувствителността към природата не е вроден атрибут на коренното население. Това е следствие от адаптивния избор, довел до развитието на високоспециализирани периферни умения. но тези избори от своя страна произтичат от цялостен поглед върху природата и вселената, в която мъжът и жената се възприемат като елементи, неразривно свързани с цялото.
Уейд Дейвис
Какво е наука, освен търсенето на истината? Какво е будизмът, освен 2500 години наблюдение по отношение на природата на ума?
Уейд Дейвис
Представете си раса, пренесена в утопия, където всичко расте от само себе си и пуйки летят наоколо готови за печене, където влюбените се намират без забавяне и се задържат без никакви затруднения: на такова място някои мъже биха умрели от скука или като се обесят, някои ще се бият и ще се убиват един друг и по този начин ще си създадат повече страдание, отколкото природата им причинява, както е.
Уил Бъкингам
През ноември, на 18-ия ден, отново бях женен за втори път и имах петстотин лири дял с тази съпруга; тя беше от природата на Марс.
Уилям Лили
Господи, очисти душата ми от всичките й петна. Стопли сърцето ми с любовта към теб, оживи мудната ми природа и поправи непостоянството и непостоянството ми, за да не се уморявам да върша добро.
Уилям Уилбърфорс
... глупавото безразсъдство е неразделно с природата на човек.
Уилям Хоуп Ходжсън
Природата е перфектна.
Уилям Шатнър
Ние сме отчуждени от собствената си по-дълбока физиология, защото вече не сме в контакт с природата. Вместо това ние контролираме природата чрез замърсяване на въздуха, отопление, технологии. Но трябва да знаете, че имате дълбочина в себе си, която трябва да бъде стимулирана. Ако не се стимулира, става по-слаб, като мускул, който вече не се използва.
Уим Хоф
Това е, което природата ни е казала да дишаме дълбоко, когато сме стресирани.
Уим Хоф
С течение на времето ние като хора сме развили различно отношение към природата и сме забравили за нашата вътрешна сила.
Уим Хоф
Глупостта е любимият ресурс на природата за запазване на последователността на мненията.
Уолтър Бейджхот
- Природата е най-добрият приятел на жената, - често казва тя [Ясмина]. - Ако имате проблеми, просто плувате във водата, изтягате се в полето или гледате нагоре към звездите. Така жената лекува страховете си.
Фатима Мерниси
Страстта към правилната геометрия - желанието да се преодолеят неравностите и грапавостта на природата - прониква в цялата история на човечеството.
Фелипе Фернандес-Арместо
Тази книга е история на природата, част от която е и човекът. За разлика от други опити за описване на историята на цивилизациите, тази книга описва среда по среда, а не период по период или общество по общество.
Фелипе Фернандес-Арместо
Целта може да бъде постигната само когато самият инструмент предварително е напълно проникнало в собствената природа на целите.
Фердинанд Ласал
Най-добрите форми са от природата, така че защо да променяте?
Фердинанд Порше
Предишна
1
...
35
36
(Текуща)
37
...
52
Следваща