Quotes.bg
Начало
Автори
Цитати на деня
Популярни цитати
Теми
Цитати на тема "Природа" - страница 18
Във всеки един век най-злите екземпляри от човешката природа могат да бъдат намерени сред демагозите.
Томас Маколей
Получавам идеи отвсякъде: филми, книги, филми, природа - влиза в мозъка ми, седи там за известно време и започва да се връща навън.
Тони ди Терлизи
Един успешен търговец изучава човешката природа и прави обратното на това, което прави широката общественост.
У. Д. Ган
Разтревожен съм, когато виждам, че мнозинството от така наречените християни имат толкова малко разбиране за истинската природа на вярата, която изповядват. Вярата е толкова важна тема, че не трябва да я пренебрегваме поради разсейването или забързания ритъм на живота ни.
Уилям Уилбърфорс
Самотата е и магьосничество, самотата е по-силна от всяко магьосничество... в същността си, тя не противоречи на законите на Природата.
Урсула Ле Гуин
Да бъда груб към някого не е в моята природа.
Фара Фосет
Уникалността на дзадзен се крие в това: че умът се освобождава от робството на всички мисловни форми, видения, предмети и въображения, независимо от това дали са свещени или извисяващи, и се довежда до състояние на абсолютна празнота, от която само той един ден може да възприеме своята истинската природа или природата на Вселената.
Филип Капло
Ако изпаднете в бедност, живейте по този начин, без да мрънкате - тогава вашата бедност няма да ви натовари. По същия начин, ако сте богати, живейте с богатството си. Всичко това е функционирането на природата на Буда. Накратко, природата на Буда има качеството на безкрайна адаптивност.
Филип Капло
Всичко, което човек прави в архитектурата, е да се опита да върви срещу природата. Разбира се, че трябва да разберем природата, за да знаем колко далеч трябва да вървим срещу природата. Мисля, че тайната на бъдещето не е много. Всички архитекти са склонни да правят твърде много.
Фрай Ото
Трябва да се придържаме към факта, че икономическите закони не са направени от природата. Те са направени от хора.
Франклин Делано Рузвелт
Ако Бог е реален и аз вярвам, че е, тогава той е извън природата. Следователно той не е ограничен от природните закони по начина, по който сме ние.
Франсис Колинс
Природата не се интересува, че ти е удобно, а само че се развиваш.
Харвил Хендрикс
Най-изтънченото винаги е произведение на изкуството. Изкуството на природата или човека.
Хари Мартинсон
По природа не съм оптимист, макар че се опитвам да се държа така, сякаш съм.
Хауърд Гарднър
На птиците са дадени крила, на рибите перки, а на хората които живеят сред природата - изучаване и познаване на природата; това са техните криле.
Хосе Марти
В природата акцентът е върху това, което е, а не какво трябва да бъде.
Хюстън Смит
Има някои, които не могат да направят нищо много от медитацията и когато се опитват да учат, им е много трудно. Те трябва да продължат да опитват и двете неща, защото ние трябва да развием всички страни на нашата природа, но най-вече трябва да се хвърлят в работата и да направят нещо за своите ближни.
Чарлз Ледбитър
В "Раждане" изследвам природата на новия свят, към който се приближаваме, с моя бизнес-духовен модел, нов модел за нов свят. Този възглед ще даде възможност на индивиди, компании и дори нации да преминат от колапс към положителна промяна и да обединят духовното и материалното, раждайки ново бъдеще.
Шари Арисон
Търсенето на свобода е основата на човешката природа.
Ай Уейуей
Цветя - това са мисли на природата за любовта.
Бетина фон Арним
Бих искал да продължа да разпространявам посланието си за опазване на природата и да се уверя, че посланието на баща ми - наследството му - продължава да живее.
Бинди Ъруин
Понякога природата пази нейните тайни с неразривна хватка на физическия закон. Понякога истинската природа на реалността извива отвъд хоризонта.
Брайън Грийн
Предишна
1
...
17
18
(Текуща)
19
...
52
Следваща