Quotes.bg
Начало
Автори
Цитати на деня
Популярни цитати
Теми
Цитати на тема "Природа"
В природата няма нито награди, нито наказания, а само последствия.
Робърт Ингерсол
Природата не върши нищо безполезно.
Аристотел
Всяко излишество е против природата.
Хипократ
Природата е дала на хората един език и две уши, за да могат повече да слушат другите, отколкото да говорят сами.
Епиктет
Много хора, роби на стомаха и съня, прекарват живота си без образование и възпитание - като просяците; при това – въпреки природата – тялото им служи за наслаждение, а душата им е само в тягост.
Салустий
Ако се съобразявате с природата в живота, никога няма да сте беден, но ако имате човешко мнение, никога няма да сте богат.
Епикур
Мисля, че компютърните вируси могат да се считат за нова форма на живот. И това, може би, е това което говори за природата на човек, и това е единствената форма на живот, която ни се е отдало да създадем, - чисто разрушителна. Ние ме сътворили живот по свой собствен образ и подобие.
Стивън Хокинг
Семейството е едно от шедьоврите на природата.
Джордж Сантаяна
Целувката е хубав номер, създаден от природата, за да спре говоренето, когато думите станат излишни.
Ингрид Бергман
Мечтите се сбъдват; без тази възможност природата не би ни позволила да ги притежаваме.
Джон Ъпдайк
Сексът е част от природата. В хармония съм с природата.
Мерилин Монро
Най-дълбоката качество на човешката природа е страстното желание на хората да бъдат оценени.
Уилям Джеймс
Не вярвам в астрологията. Моят знак е стрелец, а стрелците по природа са скептици.
Артър Кларк
Има известен ентусиазъм в свободата, който кара човешката природа да се издига над себе си, в актове на храброст и героизъм.
Александър Хамилтън
Когато природата оставя нещо в нечий ум, тя обичайно го замазва под голям слой самодоволство.
Хенри Лонгфелоу
Живописта спори и се съревновава с природата.
Леонардо да Винчи
Никоя тенденция не е така силна в човешката природа, както желанието да се наложат правила за поведение на останалите хора.
Уилям Тафт
Една от най-големите болки за човешката природа е болката от нова идея.
Уолтър Бейджхот
Съдиите на хората могат да покажат милост. Срещу законите на природата обаче никой не може да обжалва.
Артър Кларк
Нека дадем на природата шанс – тя знае по-добре от нас.
Мишел дьо Монтен
Винаги помни, че природата не е Бог, човекът не е машина, а хипотезата не е факт.
Дени Дидро
Ако някой ме обиди, това е неговата работа, такава е неговата склонност, такъв е неговият нрав. Имам собствен нрав, както ми беше даден от природата и ще оставам верен на природата в действията си.
Марк Аврелий
Предишна
1
(Текуща)
2
3
4
...
52
Следваща