Quotes.bg
Начало
Автори
Цитати на деня
Популярни цитати
Теми
Цитати на тема "Приятел" - страница 9
Всяко човешко същество трябва да намери свой собствен начин да се справи с толкова тежка загуба и единствената работа на истинския приятел е да улесни какъвто и метод да избере.
Кейлъб Кар
Основното ми утешение през тази година на умиращия живот беше присъствието на приятели.
Кристофър Хитчънс
Моите братя и сестри са най-добрите ми приятели.
Америка Ферера
Не разчитай на избухливия приятел, дори по природа да си е добър човек.
Абу ал Фарадж
Никой приятел няма да защити съпруг, който подарява на жена си електрически тиган за рождения й ден.
Ерма Бомбек
Всеки път, когато приятел постигне успех, нещо в мен умира!
Гор Видал
Ние сме обречени да изгубим Ирландия в резултат на години жестокост, глупост и лошо управление; но аз ще я изгубя по-скоро като приятел, отколкото като враг.
Уилям Гладстон
Най-големият приятел и най-големият враг на човека е неговото въображение.
Артуро Граф
Искрената критика се приема трудно, особено от роднина, приятел, познат или непознат.
Франклин Джоунс
Човек си има и приятели, и съвест дотогава, докато не му потрябват.
Габриел Лауб
Не отбягвай приятеля, намиращ се в беда.
Менандър
Никакво добро не е по-добро от приятеля.
Менандър
Хвалейки своя приятел, ти хвалиш себе си самия.
Менандър
Парите не могат да ти купят приятели, но пък могат да ти спечелят много врагове.
Спайк Милиган
Не мисля, че ще бъде ужасно, ако кажа – и това е самата истина, – че аз имам по-голяма нужда от физиката, отколкото от приятели.
Робърт Опенхаймер
Веднъж един приятел ми изпрати картичка със снимка на цялата планета Земя, направена от космоса. На гърба беше написал: "Иска ми се да беше тук".
Стивън Райт
Голямата душа никога не е самотна. Колкото и съдбата да й отнема приятелите, тя в края на краищата винаги си ги създава.
Ромен Ролан
Кошчето за хартия е най-добрият приятел на писателя.
Исаак Башевис Сингер
Когато приятели ми напомнят на колко години съм, аз самата не мога да повярвам в това. Струва ми се, че още съм на 12. Като че ли съм останала в тази детска възраст и гледам света с широко отворени очи. Все още ми е интересен животът. Благодарна съм на съдбата за всеки преживян ден и за възможността постоянно да откривам нещо ново... Ако имате щастието да съхраните в себе си душата на дете, то най-хубавото в живота ви тепърва предстои.
София Лорен
Знам, че заслужавам враговете си, но не мога да повярвам, че съм заслужил и приятелите си.
Уолт Уитман
Нямам врагове, но приятелите ми не ме харесват.
Филип Ларкин
Не се бой, ти не си сам, сам е този, който не познава Бога, дори за приятел да има половината свят.
Николай Велимирович
Предишна
1
...
8
9
(Текуща)
10
...
54
Следваща