Quotes.bg
Начало
Автори
Цитати на деня
Популярни цитати
Теми
Цитати на тема "Приятел" - страница 6
Най-лошите врагове са от бивши приятели; те удрят вашите слабости, те сами знаят кое е на най-уязвимото ви място.
Балтазар Грасиан
Винаги следвам дълга си. Аз съм готов да умра. Единственото ми съжаление е за приятелите, които съм оставил зад мен.
Закари Тейлър
Книгите са най-тихите и най-постоянните приятели. Те са най-достъпните и мъдри съветници, както и най-търпеливите учители.
Чарлз Елиът
Ако ти не можеш прамо, откровено, даже рязко да кажеш на приятеля всичко, което мислиш за него и за неговите постъпки или да изслушаш от него подобна истина за себе си, значи вие не вярвате истински един в друг, не разбирате и не се уважавате един друг.
Иван Гончаров
Никога не прави нещо неправилно, за да спечелиш приятел или да запазиш такъв.
Робърт Лий
Платон е мой приятел, Аристотел е мой приятел, но най-голям приятел ми е истината.
Исак Нютон
Най-после осъзнах, че не е престъпление да нямаш приятели. Да си сам означава да имаш по-малко проблеми.
Уитни Хюстън
Не прави зло - то ще ти се върне като бумеранг. Не плюй в кладенеца, от който пиеш вода. Не оскърбявай този, който има по-нисък ранг, може един ден да го молиш за нещо. Не предавай приятелите си - няма с кого да ги замениш. Не губи любимите си - няма да ги върнеш. Не лъжи себе си. С времето ще се убедиш, че с тези лъжи ти си предавал себе си.
Омар Хаям
Приятелите имат всичко общо, а приятелството е равенство.
Питагор
Във врагът и вероятното не вярвай. В приятели и невероятното вярвай.
Талес
В бедата ще познаеш приятеля.
Петроний
На протежението на моя живот съм извлякъл повече ползи от моите приятели критиците, отколкото от поклонниците, особено ако критиката е изразена с вежлив и приятелски тон.
Махатма Ганди
Аз нямам много много близки приятели, с които да съм откровена. Затова самотата понякога също е достоен събеседник.
Анджелина Джоли
Истинските моменти на удоволствие в моя живот са тогава когато ям в компания на своите приятели.
Моника Белучи
Търсете сред приятелите си такива, които знаят повече от вас.
Роберт Шуман
Не проверявайте приятели и любими. Те все пак няма да издържат изпитанията.
Антоан дьо Сент-Екзюпери
Приятелят никога не е в тежест.
Франк Синатра
В книгите е заключено особено очарование; книгите предизвикват в нас наслаждение: те разговарят с нас, дават ни добър съвет, те стават живи приятели за нас.
Франческо Петрарка
Неверният приятел е най-опасният враг.
Хенри Филдинг
Хората могат да имат приятели, държавниците не могат.
Шарл дьо Гол
Да знаеш как да запазиш приятел е по-важно от придобиването на нов.
Балтазар Грасиан
Никсън беше най-нечестният човек, когото съм срещал в живота си. Той излъга жена си, семейството си, приятелите си, колегите си в Конгреса, пожизнени членове на собствената си политическа партия, американския народ и света.
Бари Голдуотър
Предишна
1
...
5
6
(Текуща)
7
...
54
Следваща