Quotes.bg
Начало
Автори
Цитати на деня
Популярни цитати
Теми
Цитати на тема "Приятел" - страница 49
Тогава не осъзнавах каква привилегия беше това: да се отегчиш от най-добрия си приятел; да има време за губене.
Лорън Оливър
Когато не знаеш кои са твоите врагове, трябва да мразиш приятелите си.
Лорънс Блок
Ако не можеш да бъдеш приятел с любовник, забрави го. Няма да свърши работа.
Лорънс Гробъл
Когато духовните приятели споделят своите истории, другите слушат, без да работят. Те почиват. Няма какво да се поправи, няма какво да се подобри. Една духовна общност се чувства необезпокоявана тиха, докато слуша, със сигурност обременена... но все пак почивайки в знанието, че животът вътре, страстта към святостта е неунищожима. Трябва само да се подхранва и освобождава.
Лорънс Краб
Хората по някаква причина се срамуват от болката и даже от близък приятел да скрият сълзите, пролети от любов към него.
Лудвиг Тик
Да вие французите сте филантропи. Но, скъпи приятелю, когато се прави омлет, се разбиват яйце. Ако искаш да колонизираш страна, не можеш да се спреш пред нищо.
Луи Бусенар
Купчина книги до леглото ви създава хюга точно като доверената компания на стари приятели или вниманието на значим човек. В очакване на хюга, ние се качваме рано в леглото, за да прочетем книга от точно тази купчина, загрижени за съдържанието на живота си.
Луиза Томсън Бритс
Какъв е смисъла да имаш приятел, ако всеки път когато искаш да споделиш нещо с него, е невъзможно?
Луис Ренисън
Бях се уморил от моята страна, нейните дребни магазинери с тяхната прословута забрава и животът беше твърде ценен за мен, за да пропълзя в ниша като повечето ми приятели...
Лукас Берфус
Истински приятел е този, който никога не се уморява да слуша безсмислените ти драми отново и отново.
Лоран Конрад
Доста тъжна роля играе проницателният човек: той наскърбява приятелите си, като им посочва нещастията, на които ги излага неблагоразумието им. Не му вярват, а когато нещастията дойдат, същите тези приятели му се сърдят, за злото, което е предрекъл.
Никола дьо Шамфор
Когато бях малко момче в Канзас отидохме с приятеля ми за риба. Тогава му казах, че искам да стана истински бейзболист от Главната лига, съвършен професионалист като Хонус Уогнър. Приятелят ми каза, че би искал да стане президент на Съединените Щати. Никой от нас не така и изпълни желанието си.
Дуайт Айзенхауер
Умният враг не е толкова опасен, колкото глупавият приятел.
Пиетро Аретино
Не бъди обезсърчен на прощаване. Сбогуването е необходимо, за да можем да се срещнем отново. А приятелите винаги се срещат след даден период от време.
Ричард Бах
Сърцето на нашите приятели е често пъти по-непроницаемо от сърцето на нашите врагове.
Пол Валери
Отбелязвайки в кръчмата сделката със следствието, Галилей казал на приятелите: – "Още по една и ще се убедите, че тя наистина се върти.
Валентин Домил
Между приятели всичко трябва да бъде общо.
Еврипид
Хората придобиват 1/4 от знанията си от своя учител, 1/4 слушайки себе си, 1/4 от приятелите си и 1/4 с времето.
Паулу Коелю
По-добре е да бъдеш мамен, отколкото да оскърбяваш приятеля си със своето недоверие.
Нинон дьо Ланкло
Да затвориш след себе си вратата с достойнство, означава да останеш с единствения си приятел – достойнството.
Юлия Леонтиева
Приятелят трябва да е специалист по досещане и запазване на спокойствие.
Фридрих Ницше
Жената не бива да си създава свои приятели. Достатъчни са й приятелите на мъжа й.
Плутарх
Предишна
1
...
48
49
(Текуща)
50
...
54
Следваща