Quotes.bg
Начало
Автори
Цитати на деня
Популярни цитати
Теми
Цитати на тема "Приятел" - страница 4
Заемете пари на врага и ще спечелите приятел; заемете пари на приятел и вие ще го загубите.
Бенджамин Франклин
Всеки човек има свое минало, скрито в него, като страници на книга, известни само на него; а приятелите съдят само по заглавието.
Вирджиния Улф
Истински приятел - това е този, който ще държи теб за ръка и ще чувства твоето сърце.
Габриел Гарсия Маркес
Ако имате унция здрав разум и един добър приятел, нямате нужда от анализатор.
Джоан Крофорд
Нещастието няма приятели.
Джон Драйдън
Съдете за човек както по неговите приятели, така и по неговите врагове.
Джоузеф Конрад
Приятелите ръкопляскат, комедия свърши.
Лудвиг ван Бетховен
Когато се изкачваш, приятелите ти разбират, кой си ти. Когато падаш разбираш кои са ти приятелите.
Майк Тайсън
Сам загивай, но приятеля спаси.
Александър Суворов
Не се страхувайте от враговете, които ви нападат. Страхувайте се от приятелите, които ви ласкаят.
Дейл Карнеги
Ако кучето е най-добрият приятел на човека, то това куче има проблем.
Едуард Аби
Побеждавам враговете си, превръщайки ги в приятели.
Ейбрахам Линкълн
Никой приятел няма да се хване на диета само защото вие сте дебели.
Ерма Бомбек
Кучетата обичат приятелите си, а хапят враговете, за разлика от хората, които не са отдадени на чистата любов и винаги смесват любовта и омразата.
Зигмунд Фройд
Противник, търсещ грешките ви, е по-полезен от приятел, който се опитва да ги скрие.
Леонардо да Винчи
От двамата приятели винаги единият е роб на другия, въпреки че често никой от тях не признава това...
Михаил Лермонтов
Безсилния враг - нашият най-добър приятел, завистливия приятел - най-злия от нашите врагове.
Пьотър Чаадаев
Човек, който се отказва да защити своите права, дадени от неговото правителство, заслужава да бъде само роб, и трябва да бъде наказан, като враг на страната си и приятел на нейните недоброжелатели.
Андрю Джаксън
Приятелят в моите несгоди винаги ще ценя най-много. Мога по-добре да се доверя на онези, които помогнаха за облекчаване на мрака на моите тъмни часове, отколкото на онези, които са толкова готови да се насладят с мен на слънцето на просперитета ми.
Юлисис Грант
Аз нямам близки приятели. Няма и секретари. Приятели не са ми нужни. Казвам всичко и на всички.
Боби Фишер
Смирението винаги трябва да бъде неразривна част от всеки човек, който получава признание, спечелено с кръвта на неговите последователи и с жертвите на приятелите му.
Дуайт Айзенхауер
Ако искаш да постигнеш мир, не говори на приятелите си, а на враговете си.
Моше Даян
Предишна
1
...
3
4
(Текуща)
5
...
54
Следваща