Quotes.bg
Начало
Автори
Цитати на деня
Популярни цитати
Теми
Цитати на тема "Приятел" - страница 3
Има трима верни приятели: старата съпруга, старото куче и налични пари.
Бенджамин Франклин
Извън кучето книгата е най-добрият приятел на човека. Вътре в кучето е твърде тъмно, за да се чете.
Граучо Маркс
Най-доброто огледало е стар приятел.
Джордж Хърбърт
Действието е утешение. То е враг на мислите и приятел на илюзиите.
Джоузеф Конрад
Всичко, което ми е нужно - това е стая, в която може да си сложа шапката и няколко приятели.
Дороти Паркър
Всички неприятни неща, които най-злият враг може да ви каже в очите, са нищо в сравнение с тези, които най-добрите ви приятели говорят зад гърба ви.
Алфред дьо Мюсе
Не говори на приятеля си това, което не трябва да знае твоя враг.
Артур Шопенхауер
Да имаш много приятели, означава, че нямаш нито един.
Еразъм Ротердамски
Може ли разстоянието наистина да те раздели от приятелите ти... Ако искаш да си с някого, когото обичаш, не си ли вече там при него?
Ричард Бах
Парите са последния приятел, верен до края.
Самюел Бътлър
Бъдете внимателни в избора си на среда, понеже тя ви формира; бъдете внимателни в избора си на приятели, защото вие ще заприличате на тях.
У. Клемънт Стоун
Приятелите са крадци на времето.
Френсис Бейкън
Повече от всякога в човешката история споделяме обща съдба. Можем да го овладеем само ако се изправим заедно. И затова, приятели мои, затова имаме ООН.
Кофи Анан
За да намерим приятел, трябва да си затворим едното око, за да го запазим – двете.
Норман Дъглас
Диамантите са най-добрите приятели на едно момиче.
Мерилин Монро
Бих искал да бъда запомнен като човек, който е живял прекрасен живот, човек, който е имал добри приятели и чудесно семейство – и всъщност не мисля, че бих могъл да искам нещо повече от това.
Франк Синатра
Ако сте приятели с куц и вие самите започвате да накуцвате.
Плутарх
Нашите американски приятели ни предлагат пари, оръжие и съвети. Парите и оръжието приемаме, а съветите отклоняваме.
Моше Даян
Най-добрия способ да познаеш и унищожиш врага - това е да станеш приятел с него.
Паулу Коелю
Това е една от благословиите на старите приятели, че можете да си позволите да сте глупави с тях.
Ралф Уолдо Емерсън
Майка ми никога не ме е кърмила. Тя ми е казвала, че ме обича само като приятел.
Родни Дейнджърфийлд
Щастлив е мъжът, който намери истински приятел, и много по-щастлив е този, който намери този истински приятел в жена си.
Франц Шуберт
Предишна
1
2
3
(Текуща)
4
...
54
Следваща