Quotes.bg
Начало
Автори
Цитати на деня
Популярни цитати
Теми
Цитати на тема "Приятел" - страница 26
Ето защо трябва да направим място в живота си за хора, които понякога могат да ни разочароват или вбесят. Ако държим приятелите си на стандарт за съвършенство или ако те правят това с нас, в крайна сметка ще се окажем много по-самотни, отколкото искаме да бъдем.
Харолд Кушнер
Идеята е да се намери частица святост във всичко - храна, секс, печелене и харчене на пари, деца, разговори с приятели. Всичко може да се разглежда като чудо, като част от Божия план. Когато можем наистина да видим това, ние подхранваме душите си.
Харолд Кушнер
Паметта на човек, когото сме обичали, не избледняват с годините. И паметта за истинският приятел също.
Чарлз Пърси Сноу
Не съдете за хората по техните приятели; не забравяйте, че при Юда приятелите му са били безукорни.
Ърнест Хемингуей
Вярно е, че ми беше отказан достъп до съоръжение във военновъздушната база Райт-Патерсън в Дейтън, Охайо, защото така и не влязох. Не мога да ви кажа какво имаше вътре. И двамата знаем за слуховете относно заловен НЛО и членове на екипажа. Никога не съм виждал това, което бих нарекъл НЛО, но имам интелигентни приятели, които са го направили.
Бари Голдуотър
Той нямаше приятели. Към него се отнасяха като към мебел - полезна, но безлична, и също толкова тиха.
Айн Ранд
Историята, приятели мои не ни задава въпроси, не изисква нашето съгласие. Тя е неизбежна както и гласът на народните маси определящи нейният ход.
Айн Ранд
Ние започваме да разбираме, че в живота има неща, които ни помагат в течение на деня. Все едно, дали разходка в парка, гледка от прозореца или добра вана е нещо. Даже храната, която ви харесва, или приятеля, на когото искате да се обадите. Това помага да решавате всички тези неща в нашата глава.
Ал Пачино
Стигнали ли сме до нашата собствена вяра и собствен път или просто сме възприели убежденията на родители, духовници, съпрузи или приятели?
Джоан Борисенко
На нас са ни необходими нови приятели. Някои от нас - канибали поглъщащи стари приятели; други трябва да обновяват аудиторията, за да възобновяват показването на идеалната версия на своят живот.
Джордж Сантаяна
Аз съм много лоялен и ненадежден приятел.
Едуард де Боно
Поети и просяци, музиканти и пророци, воини и негодници, всички създания на тази необуздана реалност, трябваше да поискаме само малко от въображението си, защото нашият решаващ проблем беше липсата на конвенционални средства, за да направим живота си правдоподобен. Това, приятели мои, е основата на нашата самота.
Едуардо Галеано
Джентълмен: човек, дружелюбен с тези, които нямат приятели.
Елберт Хъбард
Приятелят е човек, в който повече от всичко вярват, когато говори лошо за вас.
Жан Ростан
Приятелите са роднини, които сами си създавате.
Йосташ Дешан
...както нашият приятел Зак често е отбелязвал, в наши дни тези, които се справят най-добре с астрономията, не са университетските преподаватели на заплата, а така наречените дилетанти, лекари, юристи и така нататък. Оплаквайки фрагментарното време, оставено на професор остава след изпълнение на преподавателските си задължения.
Карл Фридрих Гаус
Млади приятелю, желая науката да те опиянява толкова, колкото нашата добра бира Гьотинген! - След като видял студент да залита по улицата.
Карл Фридрих Гаус
По-добре враг за нищо, от колкото приятел за пари.
Карол Бунш
За половин литър непознати хора или врагове ще направят за нас повече, отколкото приятелите за четвъртинка.
Аркадий Давидович
Приятелите се обявяват за искрени, но такива са всъщност враговете.
Артур Шопенхауер
Ако всички хора знаеха какво говорят един за друг, на света нямаше да има дори четирима приятели.
Блез Паскал
Ако нямаш верни приятели, това не значи,че нямаш и верни врагове.
Веселин Георгиев
Предишна
1
...
25
26
(Текуща)
27
...
54
Следваща