Quotes.bg
Начало
Автори
Цитати на деня
Популярни цитати
Теми
Цитати на тема "Приятел" - страница 24
Когато отидох в Египет веднага след 11 септември, бях много разстроен. Преди живеех в Египет. Имах много приятели там. Прекарах две години като преподавах там. Изпитвах много нежни чувства към тази част на света и фактът, че култура, която толкова харесвах, беше атакувала собствената ми култура, наистина ме разстрои.
Лорънс Райт
Няма непознати, има само приятели, които още не си срещнал.
Роалд Дал
Харесвам усамотението, но при условие, че приятелите ми идват от време на време да поговорим за това-онова.
Луис Бунюел
Никога не обсебвай целия разговор само за себе си. Говори колкото се може по-малко за себе си и за приятелите си.
Стоунуол Джаксън
Бил, ние не сме съперници, ние сме приятели.
Борис Елцин
Доброто, извършено от врага, е също толкова трудно да се забрави, колкото е трудно да се запомни доброто, извършено ни от приятел. За доброто се отплащаме с добро само на врага; за злото отмъщаваме и на врага, и на приятеля.
Василий Ключевски
Той е добър приятел. Ще те намушка отпред.
Леонард Луис Левинсън
Господин Льорс беше назначен за втори директор. ... През деня господин Льорс даде голям обяд, на който присъствах и аз. Мнозина, с които разговарях, запитаха за тебе и отвсякъде ми пожелаваха благополучие във връзка с това, че господин Виненбрюге е станал твой приятел.
Хайнрих Маркс
Бъди здрав, скъпи Карл, и си оставай винаги все такъв открит и предан, считай баща си за пръв свой приятел, а майка си – за своя най-първа приятелка.
Хайнрих Маркс
Имам същия кръг от приятели, който съм имала откакто бях на три.
Сиена Милър
Докато си щастлив, ще имаш много приятели.
Овидий
Неслучайно споменах нашите американски приятели, тъй като те винаги пряко или задкулисно влияят на нашите отношения със съседите. Понякога дори не знаете с кого е по-добре да говорите: с правителствата на някои държави или директно с техните американски покровители и спонсори. В случая със Споразумението за асоцииране между Украйна и ЕС изобщо нямаше диалог, аз вече говорих за това. Казаха ни, че това не е ваша работа. Казано просто, по народен начин, те просто ги изпратиха.
Владимир Путин
Приятелят ми непрекъснато ми говори, че трябва да притежавам някои неща. Така че най-напред си купих тази кола. А после той ми каза, че трябва да си купя и къща. "Защо къща?" "Ами, трябва да има къде да паркираш колата си."
Джулия Робъртс
На непознатия можеш да му се оплачеш от това, от което не можеш да се оплачеш на приятеля си, а на приятеля – от това, от което не можеш да се оплачеш на жена си.
Жан Ростан
Още от самото начало камерата и аз сме големи приятели. Тя ме обича и аз я обичам.
Уитни Хюстън
В тялото ви има някои емоции, които дори и най-добрият ви приятел не може да разбере. Но пък ще намерите подходящия филм или пък правилната книга и те ще ви разберат.
Бьорк
Искрените приятели са твърде малко, а и търсенето им не е голямо.
Мария фон Ебнер-Ешенбах
И най-скромният човек има за себе си по-високо мнение, отколкото най-близкият му приятел.
Мария фон Ебнер-Ешенбах
Ако приятелите ви отново и отново ви разочароват, вината до голяма степен е във вас. Щом някой веднъж е показал склонност към егоцентризъм, трябва да приемете това и да се погрижите за себе си. Хората не се променят, защото вие го искате.
Опра Уинфри
Приятелите ти имат нужда от теб, когато грешат, Джин-Луиза. Не се нуждаят от теб, когато са прави...
Харпър Ли
Съперниците често пъти се нуждаят един от друг повече, отколкото приятелите... без вятър мелницата не работи.
Херман Хесе
Ако роднините или приятелите ви дълго не ви звънят, значи, при тях всичко е наред.
Михаил Жванецки
Предишна
1
...
23
24
(Текуща)
25
...
54
Следваща