Quotes.bg
Начало
Автори
Цитати на деня
Популярни цитати
Теми
Цитати на тема "Приятел" - страница 18
Косата е като приятелите: посивява и оредява.
Дон Аминадо
Човек без сърце - безстрастна машина за мислене, нямаща нито семейство, нито приятел, нито роднина; сърцето е прекрасна и неразделна основа на духовното развитие.
Александър Херцен
Когато изгубите един от приятелите си, вие прощавате всичко на останалите...
Евгений Шварц
Ако вашият най-добър приятел е куче, вашето куче няма да завижда.
Едуард Аби
Когато живееш сам, въобще забравяш, какво означава да разказваш: правдоподобните истории изчезват заедно с приятелите.
Жан-Пол Сартр
Виното, което произвеждам, не е за съхранение. Това е виното, което искате, когато се срещате с приятели за игра на карти.
Жерар Депардийо
Току-що убих най-добрия си приятел... и най-лошия си враг. Каква е разликата?
Крисчън Слейтър
Работниците трябва да се научат да различават приятелите си от враговете със собствения си ум, а не по заповед на полицията.
Лев Троцки
Неразбирането прави от приятелите врагове.
Лион Фойхтвангер
Живейте така, че вашите приятели да могат да ви защитят, но никога да не им се налага да го правят.
Арнълд Хенри Гласоу
Доверен приятел се смее на шегите ти, и когато те не са толкова добри, и съчувства на проблемите ти, когато не са толкова лоши.
Арнълд Хенри Гласоу
Трябва да си намерите врагове, защото иначе тяхното място ще го заемат приятелите.
Генадий Малкин
Ако се интересувате от другите, за два месеца можете да си създадете повече приятели, отколкото ако в продължение на две години се опитвате да накарате другите да проявят интерес към вас.
Дейл Карнеги
Никога не обяснявай. Пред приятели не се налага, а враговете няма да повярват.
Елберт Хъбард
Измяната на приятеля е по-болезнена от измяната на любимата, защото от него по-малко очакваш това.
Етиен Рей
Ако е похвално да помагаме на приятелите, то няма нищо неприлично да приемаме помощ и от тях.
Плутарх
Имам по-голяма нужда от физиката, отколкото от приятели.
Робърт Опенхаймер
Ужасно съм уморен от болката, която чувам и усещам, шефе. Уморен съм да се скитам по пътя самотен като птичка под дъжда. Без приятел, при когото да ида или да ми каже откъде идваме или отиваме, или защо. Уморен съм от хората, които се държат толкова грозно един с друг. Чувствам го като парченца стъкло в главата си. Уморен съм от случаите, когато съм искал да помогна и не съм успявал. Уморен съм да съм сам в мрака. Най-много съм уморен от болката. Прекалено много е. Ако можех да сложа край на болката, щях да го направя. Но не мога.
Стивън Кинг
Приятелят - това съм друг аз.
Зенон
Загубата на приятел е най-голямата загуба.
Публий Сир
Често в нещастието приятелите стават врагове.
Юлий Цезар
Бях горд, че баща ми говори свободно арабски - баща му го изпрати да учи арабски от шейх - и имахме арабски приятели. Неговата задача да разбере арабите - не само политиката, но и поезията - беше много важна; той го прие като призвание.
А. Б. Йехошуа
Предишна
1
...
17
18
(Текуща)
19
...
54
Следваща