Quotes.bg
Начало
Автори
Цитати на деня
Популярни цитати
Теми
Цитати на тема "Приятел" - страница 16
Кавга? Глупости, не сме се карали. Ако от време на време някой не изпада в ярост, какво му е хубавото да бъдем приятели?
Джордж Елиът
Приятелите му го питали: "Защо си окачил тук тази грозотия?", а Бул им отвръщал: "Харесвам я тъкмо защото е грозна." Целият му живот вървеше в тоя стил.
Джак Керуак
Който има приятели, които се ненавиждат един–друг, той заслужава тяхната обща ненавист.
Василий Ключевски
Всъщност реших да стана актриса, защото срещнах един приятел и видях колко чудесен е животът му. И си помислих "О, боже, можеш да пътуваш, можеш да си свободна, да правиш каквото си искаш – сам си си шеф. А после срещанах един актьор, в когото се влюбих.
Леа Седу
Един на всеки четирима в тази страна страда от умствени разстройства. Помисли си за трима свои близки приятели и ако те изглеждат напълно наред, значи четвъртият си ти.
Ан Ландърс
Можеше и да е по-лошо. Твоят враг можеше да ти бъде приятел.
Станислав Йежи Лец
Колко жестоко нещо е войната - да разделяш и унищожаваш семейства и приятели; да помрачаваш най-чистите радости и щастието, което Бог е дал на този свят; да изпълваш сърцето си с омраза, вместо с любов към ближните си и да опустошаваш красивото лице на тази прекрасна земя.
Робърт Лий
Докато съвестта е наш приятел, всичко е в мир, но когато бъде засегната, сбогом спокоен ум.
Мери Уъртли Монтегю
...Ние печелим приятели не като получаваме от тях благодеяния, а като им ги оказваме.
Перикъл
Скъсах с приятеля си. Той искаше да се ожени, а аз не исках да прави това.
Рита Ръднър
Нито войниците, нито парите могат да защитят владетеля, а само приятелите, спечелени с добри дела, качества и почтеност.
Салустий
Мълчаливият упрек е това, което убива – когато знаеш, че си съгрешил, а твоят приятел не казва нищо и избягва очите ти.
Робърт Луис Стивънсън
Да си спомняш младостта е все едно да отидеш на гроба на приятел, когото си обидил, и нямаш никаква възможност за опрощение на вината.
Джоди Фостър
С приятеля ми Джеймс Камерън направихме заедно три филма: "Истински лъжи", "Терминатор" и "Терминатор 2". Разбира се това беше в неговия ранен, нискобюджетен, арт-хаус период.
Арнолд Шварценегер
Истинските приятели се разбират без излишни думи, искрената вяра може да мине въобще без думи – само да мълчи.
Освалд Шпенглер
Няма нещо, което не бих направила за истинските си приятели. Не умея да обичам хората половинчато, не ми е в природата.
Джейн Остин
Вярвам, че никой не може да "спаси" своя приятел човек правейки избор вместо него. За да му помогне, той може да му посочи възможните алтернативи, с откровеност и любов, без да бъде сантиментален и без илюзии.
Ерих Фром
Имах приятел, който работеше в болница. Той ми разказваше, че в последните си мигове хората не говорят за своя успех, за наградите си, за книгите, които са написали, или за това какво са постигнали. Говорят само за любовта си и за съжаленията, които носят в душите си. Мисля, че това казва всичко.
Брад Пит
Бъди верен на своята работа, своята дума и своите приятели.
Хенри Дейвид Торо
Да отхвърлиш приятеля си е все едно да отхвърлиш живота си.
Софокъл
Успехът намира приятели.
Плавт
Ако твоето положение е надеждно, и приятелите са верни, ако се разклати, и приятелите се разбягват.
Плавт
Предишна
1
...
15
16
(Текуща)
17
...
54
Следваща